Alavés spílá rozhodčím: Po Valencii a Leganésu nás poškodil i proti Barceloně

Iglesias Villanueva (© marca.es)

Alavés nebyl na Camp Nou daleko od překvapení. Dlouho nad favorizovanou Barcelonou vedl, v poslední dvacetiminutovce ale Katalánci dvěma góly skóre otočili a zvítězili. Hráči Alavésu si po konečném hvizdu stěžovali na chyby arbitra Iglesiase Villanuevy.

Podle Basků se dopustil hned tří - přehlédl offside při akci, která skončila přímým kopem, jenž Messi přetavil v rozhodující branku, penaltovou ruku Umtitiho a nakopnutí Duarteho Luisem Suárezem, po němž mohl být Uruguayec vyloučen.

"Byla to jasná penalta. Když hrajete proti nejlepším, potřebujete i štěstí. Mluvil jsem se spoluhráči a shodli jsme se, že to byla jasná ruka, za kterou měl být nařízený pokutový Je potřeba, aby byl ve Španělsku zaveden videorozhodčí," zlobil se John Guidetti. Zajímavostí je, že proti Barceloně nebyla v La Lize nařízena penalta už téměř dva roky, naposledy v únoru 2016 proti Celtě Vigo, kdy ji proměnil shodou okolností právě Guidetti. Primera División od té doby viděla 219 pokutových kopů, 32 z nich ve prospěch Katalánců, žádný proti.

Nespokojený byl také Víctor Laguardia: "Rozhodčí stál od těch akcí daleko, ale i tak to bylo jasné. Byl to stejný rozhodčí jako na Mestalle (kde Barceloně neuznali gól poté, co míč jasně přešel brankovou čáru). Už jsou v míru, Barça a Iglesias Villanueva. Pokud jde o Luise Suáreze, tak všichni víme, jaký typ hráče to je a jaké situace vyhledává. Rozhodčí by ho měli znát stejně jako my hráči, jenže mu toho dovolují až příliš."

Podívejte se na nakopnutí Duarteho Luisem Suárezem:

Zápas proti Barceloně ale není jediným, který leží Alavésu v žaludku. Klub z Mendizorrozy se cítil poškozený i v Copa del Rey proti Valencii a v lize proti Leganésu.

Proti Netopýrům mu byly v odvetě čtvrtfinále upřeny hned dva pokutové kopy - po ruce Garaye a strčení Veza do Munira. Proti Leganésu se Alavésu nelíbila sporná penalta za ruku Guidettiho a přehlédnutý úder Pirese do obličeje Dani Torrese, který měl znamenat vyloučení hráče Madriďanů.

Úroveň sudích v La Lize je dlouhodobě kritizována, neboť většinu utkání svými chybami ovlivní. Pomoci by mělo video, které se soutěž chystá zavést od následujícího ročníku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace