Alcohol, alcohol, alcohol, hemos venido a emborracharnos, el resultado nos da igual!

Cadistas. (© as.com)

Fotbal má být pro fanouška především zábavou. A Ramón de Carranza je tím pravým místem, kde dobrá nálada nechybí (skoro) nikdy, o čemž vypovídá i pokřik, který se z Cádizu rozšířil po celém Španělsku.

Cadistas, jak se říká fanouškům klubu, který je znám pod přezdívkou Žlutá ponorka, patří mezi nejvěrnější, nejhlučnější, nejoriginálnější, nejvtipnější i nejpřátelštěstí příznivce v zemi.

Kde jinde se slaví čestný gól proti Barceloně, která si během zápasu vybudovala dostatečný náskok, jako kdyby šlo o finále Ligy mistrů? Kde jinde vám přísedící fanoušek se zcela vážnou tváří za nepříznivého stavu 1-3 v 91. minutě přesvědčivě řekne, že Cádiz tento zápas vyhraje? A kde jinde uvidíte při utkání s Realem Madrid transparent s fotkou prezidenta USA, jenž se ptá, co je to za mužstvo v těch bílých dresech, které hraje proti Cádizu?

Ale Cadistas dali světu hlavně pokřik z nadpisu článku, ve kterém se odráží jejich nadhled. Alcohol, alcohol, alcohol, hemos venido a emborracharnos, el resultado nos da igual! Alkohol, alkohol, alkohol, přišli jsme, abychom se opili, na výsledku nám nezáleží!

Ten vznikl na začátku třetího tisíciletí, kdy se Cádiz potácel na hranici zániku. Hráči půl roku nedostali výplaty. Ani takové problémy Cadistas nerozhodily. Vždyť přece nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůře, tak proč se nebavit?

Pokřik se postupně rozšířil i na další stadiony, dnes ho ve Španělsku zná skoro každý. A věřte tomu, že na Ramón de Carranza si ho s chutí zazpívají společně oba tábory fanoušků.

Cádiz se před několika lety vyšvihl do Primery, ale následně spadl do Segundy a poté dvakrát o soutěž níže. A v Segundě B působí i nyní, rve se o postup. Jaký bude výsledek tohoto boje? To přece není podstatné. El resultado nos da igual...

Podívejte se, jak Cadistas baví slavným pokřikem sebe i fanoušky soupeře:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace