Ancelotti je krůček od titulu v další evropské Top lize

Carlo Ancelotti na lavičce Realu Madrid

Pokud se Realu Madrid pod vedením Carla Ancelottiho podaří vyhrát La ligu, zkompletuje italský trenér unikátní sbírku vyhraných titulů v pěti top evropských ligách: italské, anglické, francouzské, německé a nyní i španělské.

V případě, že se Bílému baletu v pondělí podaří uspět na hřišti Realu Mallorca, vstoupí Real Madrid do poslední čtvrtiny španělské ligy s luxusním náskokem osmi bodů. Ať už to u ostrovanů ale dopadne jakkoliv, titul si Real Madrid může prohrát už jen sám a Carlo Ancelotti je tak velice blízko zkompletování unikátní sbírky: ligové tituly ve všech pěti top evropských ligách.

První titul Ancelotti vyhrál na lavičce AC Milán v sezóně 2003/04, po které následovala Premier League s Chelsea v 2009/10, La Ligue 1 v PSG 2012/13 a nakonec Bundesliga na lavičce Bayernu 2016/17. Španělská liga italskému stratégovi zatím uniká. První šanci měl v sezóně 2013/14 ale to s Realem skončil až třetí, když v nabité soutěži titul připadl Atléticu Madrid.

Ještě bolestivější pak byla sezóna 2014/15, kdy byl Real na vedoucí pozici tabulky až do 25. kola, ale po vzájemném souboji s Barcelonou, ze kterého Real odešel poražen, už si katalánský klub první místo pohlídal a svou suverenitu stvrdil po Messiho trefě i v odvetě. Real ke kruté realitě španělské ligy musel přidat i vyřazení z Ligy Mistrů z kopaček Juventusu a právě odchod z pohárové Evropy stál Ancelottiho místo na lavičce.

V létě 2021 se Carlo Ancelotti vrátil na místo činu a již za několik týdnů může dokonat pomstu. Nejen, že si Real poradil v Lize Mistrů s PSG a je jedním z čtvrtfinalistů, ale zároveň má našlápnuto i na zisk ligového titulu, nemluvě pak o trofeji ze španělského Superpoháru. To vůbec není špatná bilance na jednoho z nejúspěšnějších trenérů historie (21 trofejí, z toho pět s Realem Madrid) a neuvěřitelná úspěšnost na lavičce Bílého baletu 74,5% vyhraných zápasů.

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace