Arnáiz Segundu přerůstá. Usadí se v prvním týmu Barcelony?

José Arnáiz (© marca.es)

José Arnáiz v minulé sezóně zaujal v dresu Valladolidu a po letním přestupu do Barcelony B pokračuje ve skvělých výkonech, které mu přinesly debut v prvním týmu Katalánců. A nadmíru úspěšný.

Dvaadvacetiletý levý křídelník přispěl k výhře v Murcii 3-0 v Copa del Rey jedním gólem. Na hřišti patřil mezi nejaktivnější fotbalisty. "Jen si to představte. Debutovat v základní sestavě, gólem a výhrou. Lépe to nešlo. Je to pro mě splnění snu. Budu si to pamatovat do konce života," uvedl Arnáiz, jenž svým uměním začíná přerůstat Segundu, kde za barcelonskou rezervu nastřílel v osmi zápasech čtyři branky. Mnozí proto volají po tom, aby se definitivně přesunul do prvního týmu vedeného Valverdem.

Ročník 2016/2017 druhé nejvyšší soutěže zakončil s bilancí 12 přesných zásahů v 36 utkáních, do nichž v barvách Pucely zasáhl. Barcelona ho následně vykoupila za 3,4 milionu eur, smlouvu podepsal s katalánským velkoklubem na tři roky s výkupní klauzulí 20 milionů eur. 

Sám Ernesto Valverde nechává vycházející hvězdě dveře prvoligového výběru otevřené: "Je to hráč, který si rozumí s míčem. Dobře si vede v situacích jeden na jednoho, umí vystřelit. Když byl proti Murcii těsně hlídán, tak trochu trpěl, ale když se ve druhém poločase hra otevřela, ukázal to nejlepší, co umí. Zatím je v béčku, ale do budoucna nám hodně pomůže. Věřím, že proti Murcii k tomu udělal první krok."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace