Athletic a Atlético v Evropské lize postupují, Real Sociedad a Villarreal končí

Etxeita se raduje z gólu (© marca.es)

S padesátiprocentní úspěšností zvládly španělské celky šestnáctifinále Evropské ligy. Zatímco Athletic a Atlético postoupily do osmifinále, Real Sociedad a Villarreal se se soutěží loučí.

Atlético - FC Kodaň 1-0 (7. Gameiro); první zápas 4-1, postupuje Atlético.

Atlético Madrid porazilo Kodaň i ve druhém utkání, tentokrát na stadionu Wanda Metropolitano těsně 1-0.

Jakékoliv naděje hostů na zdramatizování dvojzápasu utnul už v sedmé minutě Kévin Gameiro, jehož parádní rána z dvaceti metrů byla dostatečně prudká i přesná, aby zapadla do sítě mimo dosah brankáře. Atlético mělo i nadále navrch, byť se na další velkou šanci muselo dlouho čekat.

Přišla po hodině hry, ale Andersen se tentokrát proti Gameirovi blýskl. Změnu neskóre nepřinesl ani žádný útok hostů, Jan Oblak si tak připsal další pohodlné čisté konto a Atlético postup.

Sestava Atlética: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Sergi; Correa (60. Gaitán), Koke (46. Saúl), Gabi, Vitolo; Torres a Gameiro (68. Thomas). 

Villarreal - Lyon 0-1 (85. Traoré); první zápas 1-3, postupuje Lyon.

Také v utkání na Estadio de la Cerámica padl jediný gól, ke smůle Villarrealu ho vstřelil Lyon, který tak potvrdil pozici postupujícího.

První poločas mnoho vzrušujících momentů nenabídl, přestože fotbalisté Villarrealu věděli, že musí alespoň dvakrát skórovat. Rušno začalo být ve druhých 45 minutách, kdy bylo k vidění několik zajímavých situací na obou koncích hřiště, ovšem dlouho bez gólového efektu.

První a poslední branku nakonec vstřelil pět minut před koncem Traoré. To již v době, kdy domácí hráli v oslabení kvůli vyloučení Jaume Costy. Villarreal s Lyonem dvakrát prohrál a s Evropskou ligou se předčasně loučí.

Sestava Villarrealu: Sergio Asenjo; Mario Gaspar, Álvaro, Bonera, Jaume Costa; Hernández, Javi Fuego (74. Raba), Trigueros (57. Cheryshev), Fornals (46. Castillejo); Bacca a Enes Ünal. 

Athetic - Spartak Moskva 1-2 (57. Etxeita - 44. Luiz Adriano, 85. Melgarejo); první zápas 3-1, postupuje Athletic.

Drama se šťastným koncem. Takové střetnutí bylo k videní na San Mamés, kde Athleticu v závěru trpěl, aby těsně proklouzl mezi nejlepších šestnáct účastníků Evropské ligy.

Přitom dlouho Lvi drželi poměrně pohodlnou pozici. Na konci úvodní půle sice Luiz Adriano vstřelil úvodní branku, jenže na ni nedlouho po změně stran zareagoval vyrovnáním Etxeita. Athletic tak znovu získal výhodu dvou branek.

Avšak v závěru poslal hosty do vedení Melgarejo a Spartaku najednou stačila jediná trefa, aby si vynutil prodloužení. Naštěstí na ní nezbyl čas a postup do slaví Athletic, který si vylepšil náladu po slabých výkonech v domácí soutěži.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; Lekue, Yeray, Etxeita, Saborit; Mikel Rico (53. San José), Iturraspe, De Marcos, Raúl García (83. Aduriz), Susaeta a Williams (90. Córdoba). 

Salzburg - Real Sociedad 2-1 (10. Dabbur, 74. Berisha - 24. Raúl Navas); první zápas 2-2, postupuje Salzburg.

Další nepříjemné překvapení připravil svým fanouškům Real Sociedad, když prohrál v odvetě na hřišti Salzburgu 1-2, což po domácí remíze 2-2 znamená vyřazení z Evropské ligy.

Na stadionu Red Bull Arena se hrál zajímavý zápas, v němž se nečekalo na góly dlouho. Už po deseti minutách se domácí prosadili zásluhou Dabbura, na což odpověděl Raúl Navas. Situaci Baskům, kteří potřebovali další gól, zkompikoval střelec branky, jenž byl v 72. minutě vyloučen a následoval pokutový kop. Ten využil Berisha.

Na vyrovnání, které by znamenalo prodloužení, už Erreala nedosáhla a může tak litovat gólu, který na Anoetě inkasovala v prvním zápase ve čtvrté minutě nastaveného času...

Sestava Realu Sociedad: Rulli (77. Toño); Odriozola, Elustondo, Raúl Navas, De la Bella (46. Diego Llorente); Illarramendi, Zurutuza, Januzaj, Canales, Oyarzabal a Agirretxe (71. Bautista). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace