Athletic podepíše německou fotbalistku. Je to porušení klubové filozofie, zlobí se fanoušci

Bibiana Schulze-Solano (© elconfidencial.es)

Hodně vášní vzbudila mezi fanoušky Athleticu zpráva o příchodu Bibiany Schulze-Solano do ženského týmu.

Mnozí z nich totiž považují přestup 20leté Němky, která má baskickou matku a je prapravnučkou někdejší opory klubu Patxa Belausteho, za porušení klubové filozofie.

Athletic ji na oficiálním webu popisuje takto: "Naše sportovní filozofie říká, že v týmu mohou působit jen hráči, kteří fotbalově vyrostou v naší akademii nebo v některém z klubů Baskicka, tedy z oblastí Araba, Bizkaia, Gipuzkoa, Navarra, Dolní Navarra, Labourd a Soule. Samozřejmě také hráči a hráčky, které se v některé z těchto oblastí narodí."

Fotbalistka Frankfurtu však žádnou z těchto podmínek nesplňuje. Není první, v minulosti byla z podobných důvodů propírána i jména Laporteho, Saborita, Ganey či Diarry. Nabízí se proto otázka, jestli ojedinělá a obdivovaná filozofie Athleticu nebude zmírněna. Prezident Lvů Aitor Elizegi je připraven diskutovat s členy klubu o možnosti, že by k nošení pruhovaného dresu stačilo být potomkem baskických rodičů či takzvaných peñistas (oficiální skupiny fanoušků).

Problémy s čím dál větším nedostatkem fotbalistů, kteří splňují podmínky pro působení v Athleticu, ostatně přiznal i sportovní ředitel Rafael Alkorta: "Vypadá to, že letos žádnou posilu nezískáme. Ale uvidíme. Máme peníze, ale co nemáme, to je dostatek možností. Náš přestupový trh je velmi omezený."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace