Athletic si výhrou pojistil postup, v Evropské lize jdou i přes prohry dál také Real Sociedad a Villarreal

Ivanović vstřelil krásný gól nůžkami (© marca.es)

Fotbalisté Athleticu zvládli poslední zápas základní skupiny Evropské ligy na půdě Zorye vítězně a radují se z postupu. Ten slaví i Real Sociedad, který opět padl se Zenitem, a Villarreal, nad jehož síly byl Maccabi Tel-Aviv.

Villarreal - Maccabi Tel-Aviv 0-1 (60. Blackman)

Javi Callejovi se sázka na mladíky nepovedla, nezkušené mužstvo složené z hráčů, kteří mají s fotbalem na nejvyšší úrovni malé nebo žádné zkušenosti, prohrálo v domácím prostředí s Maccabi Tel-Aviv 0-1. Mrzet ho to nemusí, Žlutá ponorka se i tak kvalifikovala do dalších bojů z prvního místa.

Utkání nebylo příliš záživné, ukázalo v detailech schopnosti možných budoucích opor Villarrealu. Paradoxně v době, kdy domácí hráli nejlépe, udeřili hosté. Blackman využil dokonalé přihrávky do uličky a sám před brankářem nezaváhal.

Villarreal se snažil alespoň o vyrovnání, ale marně. Prohra nic neznamená, Callejova parta na rozdíl od jiných ročníků pojala základní skupinu Evropské ligy vážně. První místo budiž důkazem.

Sestava Villarrealu: Barbosa; Rukavina, Montolio, Francisco Torres, Marín; Guerra (82. Raba), Soriano (62. Martínez García), Moya Martínez, Morlanes (76. Lozano), Mario González a Poveda Romera.

Real Sociedad - Zenit Petrohrad 1-3 (58. Willian José - 35. Yerokhin, 64. Ivanović, 85. Paredes)

Real Sociedad byl sice v utkání proti Zenitu jasně lepším týmem a většina šancí patřila jemu, jenže Rusové byli výrazně efektivnější. Proto berou tři body i první místo skupiny, Real Sociedad jde dál z druhé pozice.

První poločas nabídl jediný gól, a to díky dorážce Yerokhina. Přitom rušno bylo zejména na opačné straně, kde to zkoušeli Xabi Prieto, Illarramendi, Januzaj či Kévina. Jednou se rozezvučelo i břevno, ale bez gólového efektu.

Vyrovnání přišlo až po hodině hry. Výborně hrající Januzaj našel na zadní tyči Williana Josého, jenž si věděl rady. O chvíli později však znovu vedl Zenit. Ivanović si zpracoval míč na prsa a k překvapení všech vystřihl ukázkové nůžky. Gól kola. V závěru pečetil výhru hostů Paredes. Real Sociedad může být zklamán z výsledku, nikoliv z toho, co bylo na trávníku k vidění.

Sestava Realu Sociedad: Rulli;Odriozola, Diego Llorente, Martínez, Kévin (61. De la Bella); Xabi Prieto, Illarramendi, Zurutuza (68. Canales), Januzaj, Willian José a Oyarzabal (58. Juanmi). 

Zorya Luhansk - Athletic 0-2 (70. Aduriz, 86. Raúl García)

Také Athletic slaví postup, na který by si o první polovině soutěže vsadili zřejmě jen nejvěrnější příznivci baskických Lvů. A to díky triumfu 2-0 nad Zoryí Luhansk.

Zigandův tým udeřil po změně stran a kým jiným než Aritzem Adurizem, jehož hlavička ze 70. minuty po standardní situaci přepadla přes bezmocného brankáře Lunina.

Také pojišťující trefa Raúla García ze samotného závěru střetnutí padla po uvedení míče do hry z klidového stavu. Susaeta dalším precizním kopem našel Raúla Garcíu, jemuž obrana domácích dala čas a prostor, čehož zkušený středopolař využil. Athletic zůstává v Evropské lize a navíc postoupil do další fáze jako první tým skupiny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace