Atlético i přes dlouhé oslabení na půdě Arsenalu remizovalo

Vrsaljko byl vyloučen (© marca.es)

První semifinále Evropské ligy mezi Arsenalem a Atléticem vítěze nenašlo. Domácí hráli v Londýně 80minutovou přesilovku, na lepší než remízový výsledek ale nedosáhli.

Arsenal začal náporem, nervózní Atlético napravovalo chyby jen za cenu faulů. Dva z nich udělal rychle po sobě Vrsaljko a musel již v deváté minutě do sprch. Následně byl za protesty vykázán na tribunu i Diego Simeone.

Jako obvykle ale svůj tým držel Jan Oblak, a to zejména skvělým zákrokem proti Lacazettemu, jenž už dříve v utkání trefil brankovou konstrukci, či Welbeckovi. Na první gól se tak muselo čekat až do druhého poločasu, kdy už hlavičkoval mimo Oblakův dosah Lacazette.

Hra Arsenalu začala být stereotypní a bez momentu překvapení. Tím naopak byla vyrovnávající branka Griezmanna. Největší hvězda Atlética měla po sérii chyb obrany Arsenalu snadnou úlohu. Když se senzačním zákrokem proti Ramseyho hlavičce opět zaskvěl Oblak, udrželo Atlético velmi důležitý remízový výsledek, který mu dává do domácí odvety větší šance na postup do finálového utkání Evropské ligy.

Sestavy:

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka, Wilshere, Welbeck, Özil a Lacazette. 

Atlético: Oblak; Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas Hernández; Correa (75. Savić), Thomas, Saúl, Koke; Gameiro (65. Gabi) a Griezmann (85. Torres). 

Branky: 61. Lacazette - 82. Griezmann.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace