Atlético podalo stížnost na Barcelonu. Kvůli námluvám s Griezmannem

Antoine Griezmann (© marca.es)

Barcelona se zajímá o Antoina Griezmanna a činovník Barcelony Guillermo Amor nepřímo potvrdil, že probíhají jednání. Atlético se ale proti námluvám obou stran ohradilo a podalo na Barcelonu oficiální stížnost k FIFA.

Griezmann má v madridském klubu platnou smlouvu, Barcelona by proto dle pravidel neměla jednat dříve s hráčem než s jeho zaměstnavatelem, byť je to v praxi běžně používaný postup (o praktice zvané tapping up jsme psali zde). Nyní čelí možné sankci ze strany mezinárodní federace, neboť Madriďané označili chování katalánského celku za snahu o destabilizaci jednoho z přímých konkurentů v ligové tabulce.

"Pokud to tento deník píše, tak to tak asi bude. Možná k nějakým jednáním došlo a v něčem se pokročilo, protože si obě strany rozumí. Je to práce klubu, která je zcela běžná," prohlásil včera Amor v reakci na spekulace listu El Mundo Deportivo o úmyslu Barcelony získat francouzského reprezentanta do svých řad.

Barcelona se o Griezmanna zajímá dlouhodobě, k přestupu by ho chtěla zlákat již v lednovém termínu. Pravděpodobně by tak musela učinit zaplacením hráčovy výkupní klauzule, která má hodnotu 100 milionů eur. V reakci na obvinění Atlética vydala prohlášení, ve kterém tvrdí, že "klub s žádným hráčem nejednal, proto se domnívá, že k žádným nesrovnalostem nedošlo".

Nejde o první stížnost na Barcelonu, již dříve se na FIFA obrátily brazilské celky Santos a Grêmio, a to kvůli zájmu Blaugranas o Lucase Limu a Arthura.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace