Atlético předvedlo v Lisabonu slabý výkon, přesto postoupilo mezi nejlepší čtyři celky Evropské ligy

Atlético postupuje (© as.com)

Atlético nestačilo ve druhém zápase čtvrtfinále na Sporting Lisabon, kterému podlehlo 0-1. Výhra 2-0 z prvního mače přesto posunula Madriďany mezi nejlepší čtyři celky Evropské ligy.

Nebyl to pro španělské zástupce výsledkově povedený evropský týden. Barcelonu stála ruská ruleta konec v Lize mistrů, Real Madrid ji s velkou dávkou štěstí přežil. Na velký problém si zadělalo v Portugalsku i Atlético, Sporting byl jediný gól od toho, aby si vynutil prodloužení.

A nebylo by nezasloužené. Mužstvo, které bylo v posledních týdnech hodně kritizované, Atléticu pořádně zatápělo. Fredy Montero hlavičkou otevřel po půlhodině skóre a míčů do sítě Jana Oblaka mohlo napadat i více. Atlético dlouho bylo zakřiknuté, nepřesné a potíže musel řešit až poslední muž - Oblak.

Až v závěru, kdy už domácí hráli na riziko, dvakrát utekl Griezmann, ani jednou ale brankáře nepřekonal. Atlético i přes nepřesvědčivý výkon zůstává v Evropské lize a může se těšit na páteční los, který mu přidělí semifinálového soupeře.

Sestavy:

Sporting Lisabon: Rui Patrício; Ristovski (80. Doumbia), Coates, Pinto, Mathieu (26. Petrović), Acuňa; Martins, Bruno Fernandes, Battaglia, Ruiz (70. Ribeiro) a Montero. 

Atlético: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Lucas (46. Vrsaljko); Vitolo (60. Correa), Saúl, Gabi, Koke; Griezmann a Diego Costa (52. Torres). 

Branka: 28. Montero.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace