Atlético si zahraje finále Evropské ligy

Záběr z utkání (© marca.es)

Atlético porazilo v odvetě semifinále Evropské ligy Arsenal 1-0, což v kombinaci s remízou 1-1 z úvodního duelu znamená, že španělský celek si zahraje finále.

Jde o zasloužený postup Madriďanů, kteří v Londýně přežili dlouhé oslabení a dnes měli zápasu pevně pod kontrolou. Odměnou jim je finálový večer, v němž se v Lyonu střetnou s Marseille.

Na stadionu Wanda Metropolitano byli domácí blízko radosti hned v úvodu, ale Diego Costa neproměnil. Poté se dlouho bojovalo o střed pole, až v závěru půle zahrozili Koke a Griezmann. Když už se zdálo, že prvních 45 minut branku nepřinese, našel Griezmann perfektním pasem Diega Costu a ten neomylně poslal balón do sítě.

Ve druhém poločase měl nejlepší možnost Arsenalu Xhaka, Oblak se zaskvěl. Slovinský gólman prožil poměrně klidný večer, snaha hostů o vyrovnání, které by znamenalo prodloužení, působila hodně jalovým dojmem. V závěru mohl pečet postup Torres, Ospina byl proti. Na tom, že Atlético si zahraje poslední zápas soutěže, to ovšem nic nezměnilo, na Metropolitanu začaly bouřlivé oslavy.

Sestavy:

Atlético: Oblak; Thomas (90. Savić), Giménez, Godín, Lucas Hernández; Vitolo (75. Correa), Gabi, Saúl, Koke; Diego Costa (83. Torres) a Griezmann.

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny (11. Chambers), Monreal; Ramsey, Xhaka, Wilshere (69. Mkhitaryan), Welbeck, Özil a Lacazette.

Branka: 45. Diego Costa.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace