Atlético zlomilo prokletí a podesáté získalo Královský pohár

Miranda vstřelil vítěznou branku (© marca.es)

Fotbalisté Atlética Madrid se stali vítězi letošního ročníku Copa del Rey, když ve finále na Bernabéu zdolali po prodloužení Real Madrid 2-1.

Základní sestavy žádné překvapení nepřinesly. Diego Simeone tu Atlética zvěřejnil den předem a José Mourinho dal nakonec důvěru Modrićovi na úkor Di Maríi.

Utkání začalo náporem Realu Madrid, který se ujal vedení z první šance. Ve 14. minutě vyskočil po rohovém kopu nejvýše Cristiano Ronaldo a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Atléticu se následně podařilo vyrovnat hru, Gabi pálil z dálky těsně nad, a deset minut před pauzou i skóre. Falcao si na středu hřiště pohrál s Albiolem a náhderným pasem vyzval Diega Costu, Brazilec zakončil kontr přesnou střelou, balón zapadl od tyče do sítě.

Mestu Özil zkoušel odpovědět, radost mu po tvrdé ráně ale zkazila tyč, od níž se míč odrazil zpět do hry. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Po hodině hry pálil Filipe z voleje těsně mimo. Real Madrid odpověděl šancí Benzemy, kterou zastavila branková konstrukce, následnou dorážku Özila vykopl jeden z obránců z brankové čáry. Potřetí zachránila Atlético tyč po přímém kopu Cristiana Ronalda.

Poté se utkání změnilo v bitvu o střed pole plnou osobních soubojů. Mourinho byl za protesty vyloučen, stav 1-1 vydržel až do konce základní hrací doby.

Pět minut po začátku prodloužení měl gól na kopačce Diego Costa, Diego López se ale proti Brazilcovi zaskvěl dvěma zákroky. O chvíli později už Atlético vedlo, když se prosadil hlavou Miranda. Higuaínovu příležitost zmařil na druhé straně Courtois.

Druhé prodloužení otevřel další superzákrok Courtoise proti Özilovi. Naděje Realu Madrid na vyrovnání zmařil Cristiano Ronaldo, jenž byl vyloučen za úder do obličeje Gabiho, což vyvolalo hromadnou potyčku. Atlético těsný náskok i přes vyloučení Gabiho v poslední minutě uhájilo, po čtrnácti letech porazilo Real Madrid a podesáté se raduje z vítězství v Copa del Rey.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace