Badajoz chtěl vrátit ceny vstupenek do roku 1992. Byly však dražší než dnes

Stadion Nuevo Vivero (© badajozdeportes.com)

Třetiligový Badajoz se v neděli utká s Cartagenou v reedici utkání, které klubu přineslo v roce 1992 poslední postup do Segundy. Při té příležitosti chtěli zástupci Badajozu potěšit fanoušky zlevněním vstupného.

A to tak, že by jeho cenu nastavili na hodnoty, které platily ve zmíněném roce 1992. Když však chtěli myšlenku zrealizovat, překvapeně zjistili, že před 27 lety byly lístky dražší.

"Nevzpomínám si, že by vstupenky tehdy byly tak drahé," prohlásil prezident Badajozu Pablo Blázquez. Na začátku devadesátých let se za návštěvu stadionu Nuevo Vivero platilo 2 500 až 6 000 peset, což by v současnosti odpovídalo 15 až 36 eurům. V letošní sezóně přitom chodí fanoušci Badajozu na domácí střetnutí výměnou za 7 až 20 eur.

Rozdíl ještě naroste, pokud vezmeme v úvahu inflaci, která během 27 let dosáhla 77 procent. To znamená, že dnes by vstupenky z roku 1992 měly reálnou cenu 27 až 64 eur.

Badajoz bojuje o postup do play-off o postup do Segundy a na rozdíl od jiných klubů volí v důležitých zápasech odlišnou strategii. Proti atraktivním soupeřům drží ceny vstupného na obvyklých hodnotách nebo ho dokonce sníží, aby byla návštěvnost co nejvyšší. Stánek Nuevo Vivero má kapacitu 15 tisíc míst.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace