Barcelona i přes dlouhé oslabení zdolala Olympiakos

Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona zůstává v Lize mistrů stoprocentní. Přestože hrála proti Olympiakosu dlouho v oslabení a poprvé v soutězi inkasovala, řeckého soupeře porazila poměrem 3-1.

Olympiakos toho na Camp Nou příliš nepředvedl, ani když se po vyloučení Gerarda Piquého, jenž uviděl druhou žlutou kartu na konci poločasu, když pomohl míči do síti rukou, ocitl v přesile, nenašel odvahu útočit a pokusit se dostat Barcelonu do problémů.

Tou dobou již domácí o gól vedli, když Deulofeu nastřelil Nikolaoua, od něhož se balón odrazil mimo dosah Prota. Druhou branku přidal po hodině hry Lionel Messi z přímého kopu. Pro Argentince to byl stý zásah v evropských pohárech. Odevzdaného rivala dorazil brankou na 3-0 obránce Digne.

Nikolaou z jednoho z mála útoků Olympiakosu v předposlední minutě přece jen vytěžil čestný zásah. Barcelona naopak další šance zahodila, a to zejména prostřednictvím Luise Suáreze. Uruguayec stále nemůže najít obvyklou pohodu v zakončení. Prozatím to Barcelonu trápit nemusí, třetí triumf ze tří zápasů v Lize mistrů znamená velký krok směrem k play-off.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne; Paulinho, Busquets (80. André Gomes), Iniesta (67. Rakitić); Messi, Deulofeu (46. Mascherano) a Luis Suárez. 

Olympiakos: Proto; Elabdellaoui, Botía, Nikolaou, Koutris; Gillet (55. Djurděvić), Romao, Zdjelar; Carcela (65. Pardo), Odjidja-Ofoe (72. Fortunis) a Androutsos. 

Branky: 19. Nikolaou (vl.), 62. Messi, 63. Digne - 89. Nikolaou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace