Barcelona má nakročeno k bodovému rekordu La Ligy

Radost hráčů Barcelony (© marca.es)

Ani Real Sociedad na Anoetě, kde Katalánci obvykle hodně trpí a nechávají body, nedokázal zastavit rozjetou Barcelonu, která nabrala rekordní tempo.

Svěřenci Ernesta Valverdeho předvedli s bilancí 16 výher a 3 remíz třetí nejlepší první polovinu soutěže, co La Liga pamatuje. Úspěšnější byla jen Barcelona Tita Vilanovy (sezóna 2012/2013, bilance 18-1-0) a Pepa Guardioly (2010/2011, 17-1-1).

Katalánci ani jednou neprohráli, ačkoliv již za sebou mají zápasy na Anoetě, Bernabéu, Wandě, Mestalle, San Mamés či RCDE Stadium. Asi nikdo neočekává, že by si Barcelona letošní ligový titul nechala ujít. A může k němu dojít rekordní cestou. V polovině ligy má na kontě 51 bodů. Pokud by tempo udržela, překonala by 100bodový rekord Realu Madrid José Mourinha z ročníku 2011/2012 a Barcelony vedené Vilanovou z let 2012/2013.

Culés se také mohou stát týmem, který dokráčel k trofeji s nejvyšším počtem vítězství. Zatím jich mají 16, na vrcholu je číslo 32, opět v podání Mourinha a Vilanovy. Nepravděpodobně naopak vypadá smazání zápisu Mourinhova Realu Madrid, pokud jde o počet vstřelených gólů. Blancos jich pod Portugalcovým vedením zvládli zaznamenat 121, Barcelona jich má v polovině soutěže "jen" 52.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace