Barcelona nastoupila po 16 letech bez jediného odchovance v sestavě

Sestava proti Athleticu z roku 2002 (© marca.es)

Barcelona nastoupila do ligového utkání na půdě Celty Vigo ve výrazně obměněné sestavě oproti té obvyklé. V úvodní jedenáctce, kterou Ernesto Valverde poslal do boje, nebyl ani jeden odchovanec klubu.

K podobné situaci došlo naposledy před 16 lety - 6. dubna 2002 v zápase na hřišti Athleticu, kde tým ve složení Bonano; Reiziger, Christanval, Abelardo, Cocu; Motta, Rochemback, Luis Enrique; Rivaldo, Overmars a Saviola zvítězil 2-0.

Od té doby byl od úvodního hvizdu na hřišti vždy alespoň jeden fotbalista, který prošel slavnou akademií La Masia. Šnůra byla přerušena až dnes jedenáctkou Ter Stegen; Semedo, Yerry Mina, Vermaelen, Digne; André Gomes, Paulinho, Denis Suárez; Dembélé, Paco Alcácer a Coutinho. Žádný z hráčů navíc nepochází z Katalánska.

To vše kontrastuje s 25. listopadem 2012, kdy Barcelona vyhrála v Levante 4-0 a střetnutí dohrávala v sestavě, která byla složena kompletně z odchovanců.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace