Barcelona ohlásila rozpočet 897 milionů eur, nejvyšší v historii sportovních klubů

Fotbalisté Barcelony (© marca.es)

Vedení Barcelony oznámilo, že pro sezónu 2017/2018 bude pracovat s rozpočtem ve výši 897 milionů eur. To je vůbec nejvyšší částka v historii sportovních klubů.

Čistý zisk by pak měl mít hodnotu 21 milionů eur, což by znamenalo, že Barcelona skončí v zelených číslech sedmým rokem v řadě.

"Od roku 2010 dosáhl celkový čistý zisk klubu 175 milionů eur," prozradil obchodní ředitel Barcelony Óscar Grau. "Do roku 2021 bychom chtěli v oblasti příjmů překonat hodnotu 1 miliardy eur. Rozpočet pro letošní sezónu je vyšší než u klubů NFL či NBA," dodal.

Nejvíce peněz přichází do pokladny katalánského klubu díky spozorským smlouvám se společnostmi Rakuten, Nike a předsezónním akcím (300 milionů eur), dalších téměř 200 milionů eur klub získal prodejem hráčů. Nezanedbatelné jsou také příjmy z televizních práv (150 milionů eur) a prodeje vstupenek, dresů a předmětů s logem Barcelony.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace