Barcelona pěti góly vyškolila Sevillu a počtvrté v řadě ovládla Královský pohár

Radost hráčů Barcelony (© marca.es)

Copa del Rey má počtvrté za sebou stejného vítěze, a sice Barcelonu, která v letošním finále smetla Sevillu 5-0.

Oba týmy nastoupily do prvního finále na stadionu Wanda Metropolitano v očekávaných sestavách a očekávaný byl i úvod utkání. Barcelona soupeře zatlačila a Soriu poprvé vyzkoušel z přímého kopu Messi. Po čtvrthodině se už stav měnil, Cillessenův dlouhý nákop vysunul Coutinha, jenž předložil míč Suárezovi a Uruguaycovi stačilo doklepnout ho do sítě.

Sevilla po inkasované brance ožila, byla to ale Barcelona, kdo byl blíže další trefě, Iniestovu ránu zastavilo břevno. Na druhé straně hlavičkoval Vázquez do rukou Cillessena. Perfektní patička Jordi Alby uvolnila Messiho, proti jehož střele neměl Soria nárok. Barcelona měla jasně navrch a na konci půle přidala třetí zásah, a to Luisem Suárezem.

Druhý poločas posloužil Barceloně k tomu, aby ještě navýšila své vedení. nejprve si osladil poslední zápas v Královském poháru Andrés Iniesta, jehož později při střídání vyprovázel potlesk vestoje od obou táborů fanoušků, po něm se zapsal mezi střelce i Coutinho proměněnou penaltou za ruku Lengleta.

Barcelona slaví první titul pod Ernestem Valverdem, Copu ovládla počtvrté v řadě a celkově potřicáté, čímž si upevnila pozici nejúspěšnějšího týmu v histrii soutěže.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace