Barcelona potřinácté ovládla Supercopu

Radost hráčů Barcelony (© marca.es)

Barcelona vstoupila do sezóny úspěšně, v Supercopě porazila v marockém Tangeru Sevillu 2-1.

První poločas nabídl očekávaný obrázek. Barcelona držela míč na kopačkách a Sevilla čekala na rychlé brejky. Po jednom z nich přiťukl Muriel míč Sarabiovi, jenž ho technickou střelou poslal za záda Ter Stegena. Rozhodčí sice gól neuznal kvůli údajném offsidu, ale do akce šel poprvé ve španělské historii VAR, který potvrdil, že šlo o regulérní trefu.

Tlak Barcelony sílil, což vyústilo v šance Lengleta a Luise Suáreze, v obou případech balón minul zařízení. Až v závěru půle poslal Messi přímý kop do tyče a Piqué z dorážky vyrovnal. Sarabia mohl rychle vrátit Andalusanům vedení, Ter Stegen se blýskl skvělým zákrokem.

Po hodině hry lízla hlavička Muda Vázqueze spojnici, Barcelona kontrovala možností Dembélého, Vaclík byl pozorný. Vázquez následně zkoušel štěstí střelou zpoza šestnáctky, těsně vedle. Další možnost měl Messi, a to hned dvojitou, ale Vaclík bravurně zneškodnil Argentincovu střelu i dorážku. O chvíli později se ale český reprezentant natahoval marně, Dembélého povedená střela zapadla od břevna do sítě.

V poslední minutě posoudil rozhodčí zákrok Ter Stegena na Aleixe Vidala jako penaltový, střídající Ben Yedder však nekopl pokutový kop dobře a Ter Stegen míč lapil, což byla tečka za utkáním.

Barcelona splnila roli favorita a potřinácté triumfovala v Supercopě, soutěži, v níž je nejúspěšnějším klubem vůbec.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace