Barcelona zvažuje poslat Riquiho Puiga na hostování

Riqui Puig v dresu Barcelony futaa.com

Mladý španělský záložník dostává v dresu Barcelony příliš málo příležitostí, ale vyvolává velká očekávání a oslňuje zájemce mnoha klubů zejména z La Ligy. Katalánský klub proto začíná uvažovat, že hráče pošle na roční hostování, aby mohl rozvinout svůj talent.

Talentovaný mladý rodák z Matadepera, dostal ve španělské lize po dlouhé době od Xaviho pár minutek na hřišti, tentokrát je ale dokázal korunovat brankou a stal se jednou z nejvýraznějších postav na hřišti při výhře 3-0 nad Osasunou. Jednalo se o premiérový ligový gól Puiga v této sezóně a teprve druhý v kariéře, ale není se čemu divit. Riqui Puig na hřišti dostává k dispozici minuty maximálně nižší desítky minut a tak i vedení Barcelony dospělo k rozhodnutí, že bude nejlepší záložníka v létě uvolnit na hostování a dopřát mu kariérní rozvoj.

Riuqui Puig se k A týmu Barcelony připojil v létě 2020, ale jeho pozice není jednoduchá. Zatím je pouze věčným stínem Pedriho, Gaviho a Nica, kteří si uzurpují prakticky veškerou pozornost, kterou trenér Xavi věnuje mladým záložníkům a tak Ruig nemá žádnou pořádnou minutáž. I v příští sezóně by Barcelona v záloze měla spoléhat především na tři jmenované spolu s De Jongem a Busquetsem a zároveň se klub snaží podepsat Kessiého z AC Milán. Vrátka do základní sestavy se tak opět Riqui Puigovi zavírají.

Dvaadvacetiletý záložník se z Barcelony vždy zdráhal odejít, v klubu prošel všechny mládežnické týmy, ale po přechodu do A týmu nikdy nezačal dostávat větší příležitosti. Pod trenérem Koemanem se dokonce zdálo, že z klubu odejde, ale předčasné ukončení smlouvy s trenérem Koemanem a příchod Xaviho dal Puigovi novou jiskříčku naděje. Skutečnost je ovšem taková, že Riqui Puig odehrál pouze jeden zápas v základní sestavě a deset minut jako náhradník, což je pro hráče jeho kvalit příliš málo.

Barcelona by si Puigův talent přála udržet, ale v týmu pro něj nemá místo. O nabídky na hráče nebude nouze. Mimo půlku španělské ligy se o něj zajímá také Wolverhampton, kluby v italské Serii A a německé Bundeslize. V každém případě si bude mít Puig z čeho vybírat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace