Barevné čtvrtfinále šedesát let po černobílém

Mužstvo Sevilly ze sezóny 1957/1958 (© marca.es)

Sevilla si nečekaným postupem přes Manchester United zajistila účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Poprvé v novodobé historii soutěže. Podobný kousek se ale Andalusanům podařil už před šedesáti lety, a to v Pohárů mistrů evropských zemí, předchůdci dnešní Ligy mistrů.

Výběr Vincenza Montelly dokázal v barvách to, co jejich předchůdci v ročníku 1957/1958 černobíle. Tehdy Sevilla přešla do čtvrtfinále PMEZ přes dánský Aarhus po výsledcích 4-0 a 0-2. V dalším kole ji přejel Real Madrid po drtivém triumfu 8-0 a remíze 2-2.

Na další účast mezi evroskou smetánkou museli Nervionenses čekat až do roku 2008. První místo v základní skupině sice znamenalo přijatelného soupeře pro osmifinále v podobě Fenerbahçe, Sevilla však s tureckým zástupcem vypadla, ačkoliv byla favoritem. Podobný scénář se opakoval o dva roky později, kdy ve stejné fázi Ligy mistrů vystavilo Seville stopku CSKA Moskva. Třetí zklamání zažili fanoušci vloni, kdy byl nad síly červenobílých Leicester. Až včera to konečně vyšlo. Fotbalisté Sevilly si v euforii pořídili hromadnou selfie hýřící barvami, zatímco postup mužstva před 60 lety je dokumentován jen v černé a bílé.

"V šatně panovalo nadšení, což je správné. Je to jedinečný okamžik. Až s odstupem si uvědomíme, že jsme přepsali historii. Uvidíme, kde leží strop tohoto týmu. Jsme ve čtvrtfinále a uděláme vše pro to, abychom postoupili dále. Teď se ale musíme soustředit na ligu, kde se chceme umístit co nejvyše. Měli jsme v sezóně dobré i špatné chvíle, ale musíme zůstat u těch pozitivních. Jsme mezi osmi nejlepšími kluby Evropy a čeká nás finále Copa del Rey. Jsme šťastní," shrnul pocity celé Sevilly její kapitán Sergio Escudero.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace