Bartra a Casillas zavzpomínali na Baleův gól z finále Copy

Souboj Marca Bartry s Garethem Balem (© marca.es)

Včera uplynulo šest let od finále Copy mezi Realem Madrid a Barcelonou, které rozhodl úžasný gól Garetha Balea ze samotného závěru.

Bale na polovině hřiště ustál souboj s Marcem Bartrou, jenž Velšana vytlačil mimo hrací plochu, madridské číslo jedenáct však dokázalo i tak dohnat manko, ve sprinterském souboji ukázat tehdejšímu bekovi Barcelony záda a svůj úprk zakončit vítěznou trefou.

"Viděl jsem, že se gól připomíná, ale nebudu už nic říkat, protože všeho moc unavuje. Vtipy byly dobré a mnohokrát zopakované. Máš určité charakteristiky a Gareth jiné, bylo to finále a jeho závěrečné minuty," napsal Iker Casillas Bartrovi, který nyní působí v Betisu.

Právě Casillase Bartra v zápase překonal, Barceloně to ale k titulu nepomohlo. "Bylo to velmi tvrdé. Byl jsem ještě kluk, který postoupil do prvního týmu a poprvé hrál proti Realu Madrid. Navíc jsem dal Ikeru Casillasovi gól, ale během chvíle se sláva změnila ve sra.ky," uvedl Bartra. "Nevadí mi na to vzpomínat. Pamatuji, že po zápase jsi mě přišel utěšovat. Pochopil jsem, že Casillas je dobrý člověk. Přestože jsi toho tolik vyhrál, přišel jsi obejmout mladého kluka a dodat mi sílu."

"Když jsem po inkasované brance zničený ležel na trávníku, někdo ke mně přišel a říká mi: 'Vstávej, Bartro, jsi skvělý, vstávej.' Když jsem se otočil, byl to (rozhodčí) Mateu Lahoz."

"Z chyb se člověk učí, ale v této akci chybu nevidím. Spíše je to zásluha Garetha. Každý jiný hráč by ten míč bral za ztracený nebo by spadl na zem a dožadoval se faulu. On chtěl pokračovat," dodal Casillas.

Devětadvacetiletý Bartra se dobrými výkony vypracoval až do španělského národního týmu. "Řekli mi, že Del Bosque (tehdejší trenér Španělska) bude na tribuně a já toužil reprezentovat. Myslel jsem si, že je všechno v p.deli, ale nakonec jsem se do národního týmu o pár měsíců později dostal."

Podívejte se na gól Garetha Balea z finále Copa del Rey v roce 2014:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace