Benzema má nejhorší čísla od 19 let. Zidane ho brání

Karim Benzema (© as.com)

Real Madrid předvedl v odvetě osmifinále Ligy mistrů na půdě PSG skvělý výkon. Fanoušci i odborníci kritizovali jediné jméno, a sice Karima Benzemu, jehož letošní trápení nekončí.

Jeslitže v předchozích zápasech se Francouz přece jen prezentoval zlepšenými výkony, pak v Paříži se nedokázal přizpůsobit úrovni spoluhráčů. A čísla dokazují, že 30letý útočník tápe.

V dosavadním průběhu sezóny 2017/2018 zaznamenal Benzema jen 4 góly v lize a 8 v rámci všech soutěží. To je na devítku Realu Madrid slabá vizitka i s přihlédnutím k faktu, že góly se očekávají zejména od Cristiana Ronalda. Pro Benzemu jde o statisticky nejhorší rok v bílém dresu a podobně chabá čísla měl naposledy v ročníku 2006/2007, kdy se jako 19letý teprve usazoval v sestavě Lyonu. Také tehdy měl v této fázi sezóny na kontě 4 ligové branky, celkově 7.

Trenér Madriďanů Zinédine Zidane přesto svého krajana brání a nehodlá nic měnit na jeho účasti v obvyklé základní sestavě: "Kdo rozumí fotbalu, ví, že Benzema je velmi dobrý. Kritika na jeho osobu neskončí, ale pro mě je důležité, jakou odvádí práci ve prospěch týmu. Více mě nezajímá. Nemusím nikoho přesvědčovat, mnoho lidí ví, jak dobrý je. Někdo má rád Isca, někdo ne. Takový je fotbal. Karim ukazuje své kvality již devět let. Zaslouží si být v Realu Madrid."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace