Benzema prekonal rekord, no zranil sa

spanelskyfotbal.cz

Karim Benzema sa stal najlepším francúzskym strelcom histórie. Na pondelkovej výhre Realu Madrid na pôde Realu Mallorca 3:0 v La Lige sa podieľal dvoma gólmi, čím sa dostal na métu 413 presných zásahov v kariére a o dva prekonal doterajšieho rekordéra Thierryho Henryho. Záver zápasu mal však pre Benzemu aj trpkú príchuť, keďže musel z ihriska odkrívať a je otázne, či bude "bielemu baletu" k dispozícii v nedeľňajšom Clasicu proti Barcelone.

Benzemova absencia v šlágri na Santiago Bernabeu by bola pre Real veľká strata. Tridsaťštyriročný kanonier hrá v skvelej forme a v lige strelil v 24 dueloch už 22 gólov, pričom na ďalších 11 prihral. Vo všetkých súťažiach má bilanciu 33 duelov, 32 gólov a 13 asistencií.

V pondelok sa podieľal na všetkých góloch svojho klubu, dostal sa tak na métu 413 gólov vo všetkých súťažiach i reprezentácii a o dva góly prekonal doterajšieho najlepšieho francúzskeho kanoniera Henryho.

Real má vďaka štvrtému triumfu v sérii na čele tabuľky už desaťbodový náskok pred druhou Sevillou a 15-bodový pre Barcelonou, tá má však jeden zápas k dobru. "Máme náskok a to je v tejto fáze sezóny veľmi dobré. Myslím si, že v druhom polčase sme hrali výborne. Teraz sa musíme sústrediť na nedeľu a rozmýšľať, ako zvíťaziť," dodal Ancelotti.

Ďalší aktuálni novinky o Realu Madrid a exkluzivní články nájdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace