Bolestivá oslava i další selhání VARu. I to nabídl zápas mezi Realem Sociedad a Barcelonou

Kontroverzní moment (© marca.es)

Utkání mezi Realem Sociedad a Barcelonou bude plnit stránky novin i v dalších dnech.

Utkání totiž kromě zajímavé podívané při výsledku 2-2 přineslo i další zajímavé situace. Diváky u televizních obrazek bezpochyby pobavila gólová oslava dvojice Nacho Monreal a Mikel Oyarzabal, při níž se oba hráči chtěli ve výskoku srazit hrudí, jenže neplánovaně došlo i k nárazu hlav... Obě opory Realu Sociedad musely být osetřovány, avšak bez vážnějších následků.

Zatímco tento moment byl spíše úsměvný, závažnější je další selhání systému videorozhodčího, který neupozornil hlavního arbitra na stažení Piquého Llorentem, které mělo v nastaveném čase znamenat pokutový kop ve prospěch Barcelony. Přitom ve 12. minutě za v podstatě identický zákrok Busquetse na Llorenteho penalta nařízena byla.

"Nevím, proč se rozhodčí nebyl na zákrok podívat na video. Na Piquého to byl větší faul než byl ten můj. Myslím, že rozhodčí to viděl, ale nechtěl penaltu odpískat. Ale nevíme to a ani to vědět nebudeme, protože své výroky nekomentují. Musíme se soustředit na další zápasy," uvedl Sergio Busquets.

Prezident Katalánců Josep Maria Bartomeu proto bude prostřednictvím dopisu prezidentovi Španělského fotbalového svazu Luisi Rubialesovi žádát vysvětlení, proč VAR v dané chvíli nezasáhl. Systém ostatně neřešil ani další prohrešek, kterým byl úder Artura Vidala loktem do obličeje z jednoho protihráčů, za který mohlo přijít Chilanovo vyloučení.

VAR byl v La Lize zaveden před minulou sezónou, a přestože prezident Technické komise rozhodčích Velasco Carballo pravidelně opakuje, že systém má více než devadesátiprocentní úspěšnost, skutečnost je podle trenérů, hráčů a fanoušků odlišná. VAR je z jejich strany totiž často kritizován, a to zejména kvůli nejednotnému metru a pasivitě.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace