Braithwaite přestoupil do Barcelony. Leganés možná dostane šanci získat náhradu

Martin Braithwaite (© marca.es)

Barcelona už má náhradu za dlouhodobě zraněného Ousmana Dembélého. Z Leganésu koupila útočníka Martina Braithwaitea.

A to zaplacením výkupní klauzule 18 milionů eur. Braithwaite se Kataláncům upsal na čtyři a půl roku, tedy do léta 2024. Součástí smlouvy je výkupní klauzule 300 milionů eur. Braithwaite dostal přednost před Willianem Josém či Ángelem zejména kvůli přijatelné ceně a univerzálnosti, kromě pozice klasické devítky totiž může nastupovat i na křídle.

Podle informací médií bylo 28letému Dánovi sděleno, že na Camp Nou míří jako nouzové řešení a nelze proto vyloučit, že se po sezóně bude stěhovat znovu. Zatímco Barcelona svůj problém vyřešila, ten Leganésu se naopak zvětšil. Po lednovém odchodu En-Nesyriho do Sevilly totiž Okurky přišly o další oporu ofenzivy.

Deník Sport tvrdí, že vedení La Ligy proto zvažuje, že udělí klubu výjimku, která by se mohla stát pravidlem. Současný řád soutěže povoluje podpis hráče mimo přestupové období ve dvou případech - pokud se člen kádru zraní na dobu delší než pět měsíců nebo pokud odejde v posledních 15 dnech přestupového okna tak, že nový zaměstnavatel zaplatí jeho výkupní klauzuli. V obou případech lze do měsíce požádat o možnost přivést náhradu. Platí omezení, že musí jít o fotbalistu s registrací ve Španělsku nebo takového, jenž se nachází na listině volných hráčů.

Nově by mohl přibýt třetí bod, který by za stejných podmínek dával možnost zacelit vzniklou mezeru v týmu právě ve chvíli, kdy dojde k aktivaci hráčovy výkupní klauzule mimo přestupové okno.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace