Buvol s trubkou, co je milovníkem hry FIFA. Našel Athletic ve Villalibrem Adurizova nástupce?

Asier Villalibre (© marca.es)

Asier Villalibre patří po finále Supercopy mezi nejskloňovanější jména ve španělském sportovním tisku.

Třiadvacetiletý útočník byl klíčovou postavou. V poslední minutě základní hrací doby vyrovnal na 2-2, v prodloužení byl vyloučen Lionel Messi právě po zákroku na Villalibreho. I proto Athletic zvítězil 3-2.

Ibai Llanos, youtuber, jenž organizoval "koronavirový" online turnaj ve hře FIFA 20 s účastí skutečných fotbalistů, je z Villalibreho nadšen: "Vstřelil gól v 90. minutě a vynutil prodloužení, celý zápas byl Messimu trnem v oku, vyhrál finále, oslavil ho hrou na trubku, ve 23 letech vypadá na 39 a pokaždé, když ve FIFĚ získá cennou kartu, ukáže mi ji přes Instagram. Je nejlepší na světě."

Jak zmínil Llanos, Villalibre - odchovanec Athleticu - je milovníkem fotbalové simulace FIFA a hudebního nástroje trubky, na kterou zahrál i po vítězném finále. Záběry sportovního hudebníka, jenž je členem skupiny Orsai, obletěly svět. Villalibre poutá pozornost i svým vzhledem, zejména objemným plnovousem.

Kvůli urostlé postavě se mu přezdívá Búfalo (Buvol). "Začal mi tak říkat Txus (Gojenuri), můj první trenér v Lezamě. Říkal, že jsem oproti ostatním bestie. Začal mi říkat Buvol a ostatní se toho chytili," vypráví Villalibre a dodává, že má vzor v Aritzi Adurizovi a Luisi Suárezovi: "Kéž bych měl Adurizovo zakončení. Je vždy připraven vystřelit na branku a málokdy se zmýlí. Na Luisi Suárezovi se mi líbí, jak dokáže využít i nejmenšího prostoru."

Právě Aduriz byl v posledních letech synonymem pro hlavního střelce Athleticu, po loňském ukončení kariéru klub zatím marně hledá jeho nástupce. Najde ho právě ve Villalibrem?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace