Campeones! Real Madrid potřetí v řadě vyhrál Ligu mistrů. Rozhodl Baleův snový gól

Baleův krásný gól (© marca.es)

Real Madrid potvrdil, že vládne fotbalové Evropě. Ve finále Ligy mistrů porazil Liverpool 3-1 a ovládl soutěž potřetí za sebou. Vítězný gól vstřelil Gareth Bale úžasnými nůžkami.

Oba týmy nastoupily v očekávaných sestavách, v té Realu Madrid nechyběl Benzema na úkor Balea. Byli to Reds, kdo ovládl prvních dvacet minut, v závěrečné fázi jim ale chyběl větši klid a rozvaha. Real Madrid kazil až příliš přihrávek, přesto se dostal k ohrožení branky jako první, Cristiano Ronaldo z úhlu pálil těsně nad. Za Liverpool odpověděl Arnold, jehož ránu zachytil Keylor Navas.

Klíčový moment přišel po půlhodině. Mo Salah v slzách opustil hřiště kvůli problémům s ramenem, což byl následek nedovoleného zákroku Sergia Ramose. Pláč byl k vidění o chvíli později i na druhé straně, a to když po špatném došlápnutí skončilo finále předčasně pro Carvajala. Tečku za prvním poločasem udělala správně neuznaná branka Benzemy.

Úvod druhé půle patřil Realu Madrid. Isco po šťastném odrazu trefil jen břevno prázdné branky, o chvíli později se skóre poprvé měnilo, a to jedním z nejbizarnějších gólů v historii finálových zápasů. Karius nesmyslným výhozem trefil Benzemu, od jehož nohy se míč došoural do sítě. Liverpool šílený gól nepoložil, naopak. Jen o několik minut později vyrovnal po rohovém kopu Mané.

Real Madrid si v 64. minutě vzal vedení zpět, a jestliže první trefy dosáhl v podstatě zadarmo, tato měla světové parametry. Střídající Gareth Bale se skvostnými nůžkami opřel do Marcelova centru a balón zapadl do horního rohu svatyně. Strhující pasáž střetnutí zakončila Maného přízemní střela do tyče.

V závěru definitivně pohřbil naděje Liverpoolu další kiks Kariuse. Brankář anglického celku proti dalekonosné a nijak nebezpečné střele Balea nešikovně zasáhl a srazil si míč do sítě. Zlatá éra Realu Madrid pokračuje. Zásluhou zlepšeného výkonu ve druhém poločase, pomoci Kariuse a nádherné akrobacii Balea počtvrté za pět let a potřetí v řadě ovládl Ligu mistrů, což se mu povedlo jako prvnímu týmu v novodobé historii milionářské soutěže, v níž triumfoval celkově již 13krát.

Sestavy:

Real Madrid: Keylor Navas; Dani Carvajal (37. Nacho), Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco (61. Bale); Benzema (89. Marco Asensio) a Cristiano Ronaldo. 

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner (83. Emre Can), Henderson, Wijnaldum, Salah (31. Lallana), Firmino a Mané.

Branky: 51. Benzema, 64. a 83. Bale - 55. Mané.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace