Carles Puyol si dnes v Bilbau prevezme ocenenie One Club Man

Carles Puyol už pricestoval do Bilbaa (© marca.es)

Dnes o 16:15 hod. je na programe 36. kola Primera División zápas Athletic Bilbao - Betis Sevilla. Divákov na štadióne San Mamés čaká v polčasovej prestávke aj odovzdanie ocenenia One Club Man a to bývalému hráčovi a zároveň dlhoročnému kapitánovi FC Barcelona Carlesovi Puyolovi.

Carles Puyol obliekal dres Barcelony v rokoch 1999-2014, za katalánsky klub nastúpil v 593 oficiálnych zápasoch. Po trojici Matt Le Tissier (FC Southampton), Paolo Maldini (AC Miláno) a Sepp Meier (Bayern Mníchov) sa stane celkovo štvrtým hráčom, ktorý získa ocenenie One Club Man of Athletic, ale prvým z La Ligy. Cena je udeľovaná hráčom, ktorí boli celú svoju kariéru verní jedinému klubu, Athletic túto "milú slávnosť" usporiada od roku 2015.

"Som veľmi šťastný, že dostanem toto ocenenie a zároveň mimoriadne hrdý, lebo znamená to, čo je v dnešnom futbale už málo vídané," vyjadril sa stručne k oceneniu One Club Man of Athletic Puyol, ktorý minulý mesiac oslávil okrúhle 40. narodeniny.

Carles Puyol, ktorý získal v drese Barcelony 21 trofejí (vrátane šiestich ligových a troch Ligy Majstrov), priletel do Bilbaa včera popoludní, sprevádzala ho aj jeho partnerka Vanesa Lorenzo. Na letisku Loiu ho už netrpezlivo očakávala aj bývalá opora Athleticu Carlos Gurpegui. Pred zápasom s Betisom Sevilla sa stretne s prvým tímom Athleticu a očakáva sa, že bude mať v priebehu celého dňa nabitý program.

"Aj vo veľkých tímoch sú ľudia, ktorí sa správajú odlišne a on je, či bol jedným z nich. A nie iba v Barcelone vzorom pre ostatných," poznamenal prezident baskického klubu Josu Urrutia.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace