Copa del Rey se od ročníku 2019/2020 změní, dvojzápasy přijdou na řadu až od čtvrtfinále

Barcelona se raduje ze zisku Copy (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) chystá změnu formátu soutěže Copa del Rey, k němuž by mělo dojít už od sezóny 2019/2020.

První kola se tak budou oproti současnosti hrát na jediné střetnutí, zřejmě až od čtvrtfinále se naváže na současný dvouzápasový model.

Po schůzce se šéfem La Ligy Javierem Tebasem to dnes potvrdil nedávno zvolený prezident RFEF Luis Rubiales: "Pokud jde o jednozápasový systém, tak jsme mu blíže, než jsme mysleli. V příští sezóně to ještě není možné, protože už jsou prodána televizní práva, ale od ročníku 19/20 se to stane skutečností."

Podle zákulisních zpráv se oba nejmocnější muži španělského fotbalu nemají příliš v lásce, Rubiales vše komentoval s nadhledem: "Jsme v pohodě. V sídle svazu jsem se nasnídal a nebál se, že by jídlo mohlo být otrávené. (smích) Máme odlišný pohled na fotbal, zatímco Tebas ho bere jako byznys, my sice také, ale zároveň se chceme více soustředit na jeho podstatu, vrátit se ke skromnému fotbalu, který se řeší od spodních pater až po ta nejvyšší. V něčem se neshodneme, ale cíl máme společný. Jsem rád, že jsme se sešli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace