Cristiano Ronaldo La Lize nechybí, myslí si Tebas. Rád by v ní viděl Mourinha a Guardiolu

Javier Tebas (© marca.es)

Javier Tebas promluvil o spojení Cristiana Ronalda a La Ligy a porovnal španělskou soutěž s tou anglickou.

Cristiano Ronaldo přestoupil v létě do Juventusu za více než 100 milionů eur. A zatímco Realu Madrid jeho góly viditelně chybí, Primera División podle Tebase Portugalcovým odchodem neutrpěla.

"Pracovali jsme, abychom vytvořili značku, která bude více než jakýkoliv hráč. Kdyby odešel před čtyřmi roky, možná bych z toho měl obavy, na stupnici do deseti možná až v hodnotě devítky. Ale dnes to vnímám jako čtyřku, možná trojku. Stále však chceme mít v La Lize nejlepší hráče a trenéry. Mně by se například líbilo, kdyby v ní působili Mourinho a Guardiola," uvedl prezident La Ligy Tebas. Mourinho v minulosti vedl několik let Real Madrid, Guardiola nejúspěšnější Barcelonu v historii. Oba si nyní plní manažerské povinnosti v anglické Premier League.

"Podívejte se na Premier League. Od doby Michaela Owena v ní nehrál žádný držitel Zlatého míče, nemá ani moc hráčů v ideální jedenáctce FifPro, ale stále je to soutěž, která generuje nejvyšší příjmy na světě. A to ukazuje, že když máte nejsilnější značku, nepotřebujete mít nejlepší hráče, abyste měli nejlepší ligu na světě."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace