Cristiano Ronaldo odehrál za Real Madrid 400. zápas

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Real Madrid prolomil dortmundské prokletí a připsal si první venkovní triumf proti Borussii Dortmund. Dvěma góly se na výhře 3-1 podílel Cristiano Ronaldo, pro něhož to byl jubilejní 400. zápas v dresu královského klubu.

Dvaatřicetiletý Portugalec přestoupil do Madridu v roce 2009 z Manchesteru United za tehdy rekordních 94 milionů eur a na Bernabéu dosáhl řady týmových i individuálních úspěchů, mimojiné třikrát zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů a ve vitríne má tři Zlaté míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Během 400 střetnutí v bílém dresu nastřílel famózních 411 gólů, k nimž přidal 108 asistencí. Šestkrát byl vyloučen, 77krát mu v gólové radosti zabránila branková konstrukce. S Cristianem Ronaldem na hřišti se Real Madrid může pyšnit bilancí 293 výher, 60 remíz a 47 porážek.

Cristiano Ronaldo se po úspěšném večeru vyjádřil ke kritice, která mu vytýkala slabší formu v úvodu sezóny: "Vypadá to, že každý zápas musím dokazovat, co jsem. Kritika mě překvapuje. Čísla mluví sama za sebe. Se svým zápasem číslo 400 jsem spokojený, nevím, kolik mám gólů, to budou vědět ti, kteří mě kritizují. Moje životní etika je stále stejná, jsem příkladný profesionál. Nenechám se rozhodit, mám čisté svědomí, jsem připraven na výzvy i kritiku, která je každou chvíli horší."

Hvězda Realu Madrid se také vyjádřila ke spekulacím, podle kterých není v hlavním městě Španělska spokojená: "Nic takového jsem neřekl. Lidé o mě mluví každý den na celém světě, ale já žiji pro fotbal a rodinu, ne pro tisk. Každý článek o Cristianovi je světovou zprávou. Když jste úspěšný, bude se o vás vždy mluvit."

"To je dobrá otázka, ale prezident klubu na ni asi odpoví lépe než já. Jsem spokojený a šťastný. Dělám, co mě baví," odpověděl CR7 na otázku ohledně možného prodloužení kontraktu na Bernabéu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace