Další díl Operación Oikos. Girona požaduje ligu s 21 kluby

Zklamaní hráči Girony (© marca.es)

Dění okolo korupčního skandálu Operación Oikos pokračuje. S překvapivým návrhem přišla Girona.

V podezření je totiž i zápas posledního kola letošního ligového ročníku mezi Valladolidem a Valencií, v němž se údajně "prodalo" sedm hráčů Pucely. Pokud by se vše potvrdilo, mohl by být klub potrestán odečtem až šesti bodů.

Girona sestoupila do druhé ligy, když skončila čtyři body za Valladolidem. Kdyby však došlo k bodovému odečtu, byla by to Girona, kdo by se na úkor Valladolidu zachránil. Katalánci proto požadují, aby se nadcházející ročník nejvyšší soutěže hrál s 21 kluby, dokud nebude celý případ vyřešen u soudu.

Prezident Girony Delfí Geli už minulý týden uvedl, že "klub podnikne veškeré kroky, které budou potřeba k tomu, aby hájil své zájmy". Vedení soutěže možnost dočasného rozšíření soutěže prozatím rázně odmítá. V takovém případě je Girona připravena domáhat se finančního odškodnění za ztráty, které plynou ze sesunu o kategorii níže, a to ve výši 40 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace