Depor po dvaceti letech znovu čachruje s brankáři. Vyzkoušel už čtyři

Francis Uzoho (© marca.es)

Ve fotbalovém týmu obvykle platí, že je určena jasná brankářská jednička. U Deportiva je vše jinak, v prostoru mezi třemi tyčemi se během pouhých osmi ligových kol protočila hned čtyři jména, každé z nich odlišné národnosti.

V posledním zápase dostal šanci Nigerijec Francis Uzoho, který hned ve svém prvním startu udržel na půdě Eibaru čisté konto a navíc se zapsal do historie La Ligy jako nejmladší cizinec, jenž na pozici brankáře nastoupil. V den utkání mu bylo 18 let a 352 dnů.

Před Uzohem trenér Pepe Mel postupně vyzkoušel Španěla Rubéna, Poláka Przemysława Tytoně a Rumuna Costela Pantilimona. Žádný z nich však nebyl dostatečně spolehlivý, aby post jedničky udržel. Nejblíže k tomu měl Pantilimon, když odchytal čtyři ligová kola v řadě.

Na Riazoru se tak opakuje situace z před dvaceti let. I v sezóně 1996/1997 totiž Deportivo vyzkoušelo během sezóny hned čtyři strážce svatyně, a to včetně českého reprezentanta Petra Kouby. Tehdejší čtveřici doplňovali Canales, Nuno a Songo'o. Posledně jmenovaný je Uzohovým protějškem, neboť dres Deportiva oblékl jako nejstarší brankář z ciziny v dějinách Primery - ve věku 40 let a 67 dní.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace