Derby o Královský pohár se bude hrát na Bernabéu

Bernabéu je dějištěm finále Copy (© marca.es)

Dnes Španělský fotbalový svaz oficiálně ohlásil dějiště letošního finále Copa del Rey. Derby mezi Atléticem a Realem Madrid se odehraje na stadionu Santiago Bernabéu.

Již dopoledne to naznačil Miguel Ángel López, svazový koordinátor zápasů: "Zřejmě se bude hrát v pátek 17. května. Je jasné, že každý chce, aby dějištěm byl co největší stadion. Pokud se na něm oba týmy shodnou, svaz na jejich výběr přistoupí. V opačném případě bude mít konečné slovo."

"Logické by bylo, aby byl vybrán Madrid. A Madrid vybraný bude. Svazu je jedno, jestli Bernabéu, nebo Calderón, na obou stadionech pracujeme velmi rádi," dodal Miguel Ángel López. "O utkání se ucházely také Sevilla, Valencia, Getafe nebo Córdoba, z čehož máme radost, ale jak říkám, logické je, aby si zápas užil Madrid."

Podle zpráv z médií se oba madridské celky shodly na setrvání v metropoli, ale musely udělat ústupek. V úvahu přicházel ještě Vicente Calderón, což byl návrh Atlética. Zástupci Realu Madrid prozměnu požadovali neutrální prostředí v podobě Camp Nou nebo Mestally. Nakonec oba rivalové našli společnou řeč, finálové střetnutí se tak odehraje 17. května od 21:30 na Bernabéu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace