Djené: Peníze z fotbalu jsou pro moji rodinu záchranou

Djené čekající na vlak... (© marca.es)

La Liga de las estrellas. Liga hvězd. Tak si španělská nejvyšší soutěž ráda přezdívá. Působí v ní ale i hráči, kteří netouží po slávě či drahých vozech. Fotbal je pro ně jedinou cestou z bídy. Jedním z nich je stoper Getafe Djené Dakonam.

Zatímco Cristiano Ronaldo využívá k přepravě na tréninky sportovní automobil Bugatti Chiron v hodnotě 2,5 milionu eur, Djené jezdí na stadion Coliseum Alfonso Pérez vlakem... Velkou část své mzdy v roční výši 500 tisíc eur posílá rodině.

"Peníze z fotbalu jsou pro moji rodinu záchranou. Mám velkou rodinu - počítám do ní otce, matku i kamarády. Navíc jsem ženatý a mám syna. V Africe na rodinu dbáme a rádi žijeme spolu. Kamarádi marně hledají práci, protože žádná není. Je dost problémů. Ale díky fotbalu mohu finančně pomoci hodně lidem. Nehraji jen sám za sebe, ale hlavně pro ně," řekl skromný fotbalista. 

Pětadvacetiletý Tožan dodává: "Jsem nesmírně vděčný rodičům, kteří mi koupili kopačky a dres. Nedaleko místa, kde jsem v Togu bydlel, bylo nepříliš kvalitní hřiště a na něm jsem potkal trenéra, který mi hodně pomohl. Začal jsem hrát díky němu. V Africe musíte chodit do školy, pokud se chcete věnovat fotbalu. Musíte dělat obojí současně. Občas nemáte co jíst, ale fotbal je tu vždy. Fotbal, fotbal a zase fotbal."

"Mé jméno Djené znamená v překladu vejce, dala mi ho matka jako určitý symbol. Na vejce musíte dávat pozor, jinak se rozbije. Proto se hodně hlídám. Někteří fotbalisté rádi rozdávají rozhovory, já si žiji ve svém světě. Po tréninku jdu domů, kde trávím nejvíce času. Chodím brzy spát a snažím se o sebe dbát. Beru to jako povinnost vůči všem, kteří mi v kariéře pomohli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace