Efektivní Barcelona smetla Chelsea a postupuje

Messi a Dembélé zařídili jasnou výhru (© sport.es)

Nebyla v zápase lepší, ale díky skvělé efektivitě a umění nejlepšího hráče světa smetla Barcelona v odvetě osmifinále Ligy mistrů Chelsea 3-0, což v kombinaci s remízou 1-1 z prvního utkání znamená hladký postup Katalánců.

Domácí si na Camp Nou nemohli přát lepší začátek. Rychlá kombinace i jeden šťastný odraz vytvořily šanci pro Lionela Messiho, jenž z úhlu překvapil Courtoise, kterému zahrál na housle. Rychle získané vedení však Katalánce až příliš uspokojilo a Chelsea začala mít navrch herně i střelecky, její koncovka ale nebyla přesná. Barcelona naopak i z druhé šance rozvlnila síť. Messi si skvěle obhodil dva protihráče, počkal na náběh Dembélého a letní posila, která dostala překvapivě šanci od první minuty, pálila přesně do horního rohu.

V závěru poločasu orazítkoval z přímého kopu Marcos Alonso tyč. Chelsea hrála aktivně i po změně stran. Alonsovu šanci na poslední chvíli zblokoval obětavý Piqué a z protiútoku předvedl další sólový úprk Messi, obrana Chelsea nestíhala a Argentinec i tentokrát zamířil přesně mezi Courtoisovy nohy. Pro Messiho to byl stý zásah v Lize mistrů.

Stav 3-0 znamenal konec nadějí hostů, Barcelona si pohodlný náskok v klidu pohlídala, zaujalo jen břevno Rüdigera v samotném závěru, a může se těšit na los čtvrtfinálových dvojic.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Dembélé (66. Aleix Vidal), Rakitić, Busquets (61. André Gomes), Iniesta (56. Paulinho), Messi a Suárez.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; Moses (67. Zappacosta), Fàbregas, Kanté, Marcos Alonso; Willian, Giroud (67. Morata) a Hazard (82. Pedro). 

Branky: 3. a 64. Messi, 20. Dembélé.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace