El Pasillo sobotní El Clásico neozvláštní

El Pasillo (© marca.es)

El Pasillo. Jde o krátký předzápasový akt, jemuž ale vždy předcházejí dlouhé debaty a dohady. Poslední letošní El Clásico však ulička slávy neozvláštní.

Ve Španělsku je obvyklé, že pokud některý z klubů La Ligy získá trofej, soupeři mu touto cestou před výkopem vzdají hold. Zatímco oslavovaná strana si to užívá, u gratulantů nemusí jít o dvakrát příjemný pocit, zvláště pokud se mají poklonit rivalovi. A to rovnou tomu největšímu, jako je tomu v případě Barcelony a Realu Madrid.

Zástupci Katalánců se již nechali slyšet, že El Pasillo soupeři, který o víkendu triumfoval na mistrovství světa klubů, neudělají. "Vždy jsme se drželi postoje, že ho děláme jen v případě, že soupeř vyhraje soutěž, které jsme se rovněž účastnili, což není tento případ," uvedl Guillermo Amor, bývalý hráč Barcelony a člen současného vedení.

Když ale Sevilla v roce 2006 vyhrála Evropskou ligu, tedy soutěž, do níž Barcelona rovněž nezasáhla, koridor gratulujících fotbalistů katalánský celek přesto vytvořil. Šlo o kuriózní moment, neboť hned vzápětí se role obrátily a El Pasillo vytvořili hráči Sevilly, neboť Barcelona již měla zajištěný ligový titul.

Rok 2008 tak zůstane prozatím posledním, kdy bylo El Pasillo k vidění před výkopem El Clásica.

Podívejte se El Pasillo Barcelony Realu Madrid z roku 2008...

... i to vzájemné mezi Barcelonou a Sevillou z roku 2006:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace