Ferran Torres přestoupil do Manchesteru City a zkritizoval Pareja i vedení

Ferran Torres (© marca.es)

Ferran Torres už definitivně patří Manchesteru City, anglický klub potvrdil hráčův přestup z Valencie.

Na Mestallu zamířilo 25 milionů eur, dalších 12 tak může učinit formou bonusů. Ferran Torres se s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy, která měla platnost do léta 2021, proto ho dokázal Manchester City získat za příznivou cenu.

Ferran Torres patří mezi nejnadějnější španělské fotbalisty, s Valencií se dvacetileté křídlo nerozchází v dobrém. V rozhovoru pro deník Marca zkritizoval Ferran Torres kapitána týmu Pareja i celé vedení klubu.

"Kvůli všemu, co se stalo, jsem se musel vydat jiným směrem, než jsem si vysnil. Věřím, že se jednou do Valencie vrátím. Určitě. O odchodu jsem začal přemýšlet vloni, vrátil jsem se nadšený po vítězství na mistrovství Evropy hráčů do 19 let a klub řekl mně osobně i agentovi, že se mnou nepočítá, že budu pátým křídlem v kádru a že navíc přijdou další posily. Byla to tvrdá rána, klub mě navíc umístil na přestupovou listinu a já začal uvažovat o odchodu, otevřelo mi to oči.. Zájem projevilo 12 klubů Primery včetně Levante," vypráví.

"Když přišel do klubu César Sánchez a chtěl jednat o nové smlouvě, řekl mu agent: "My jsme naši práci udělali, teď musíte Ferrana znovu získat, protože ho klub umístil na přestupovou listinu." Aby mě znovu získali, dali jsme si tři podmínky s tím, že musejí být splněny alespoň dvě. První požadavek byl, aby se jednání účastnil Peter Lim (majitel Valencie), aby dokázal, že se mnou klub počítá. Další bylo stát se kapitánem, protože jsem viděl u jiných klubů, které to ve snaze udržet mladé odchovance udělaly, jako v případě Fernanda Torrese nebo Oyarzabala. A zařadit se mezi nejlépe placené hráče týmu. Splněna nebyla ani jedna," pokračuje.

"Jedinou nabídku obdržel agent emailem 24. února 2020. Splněno nebylo nic a navíc na nás byl vytvářen tlak, když to řeknu mírně. Na nabídku jsme odpověděli, takže není pravda, že jsme tak neučinili. Chtěl jsem v klubu zůstat a nabídli jsme podmínky, za kterých se tak mohlo stát. Dvě ze tří nebyly ekonomické a ta ekonomická nebyla mimo možnosti klubu. Věděl jsem, že Valencia si nemůže dovolit zaplatit tolik, co velké evropské kluby. Chtěl jsem být lídrem nového projektu a aby klub udělal vše pro to, aby mě udržel. Prostě nechtěli a tečka."

Ferran Torres se vyjádřil i ke vztahu s kapitánem Valencie Dani Parejem, který je chladný: "Musím říct, že tři roky v prvním týmu mě zocelily a dospěl jsem. Ale takový jsem v 17 letech nebyl. Parejo je skvělý hráč, ale po osobní stránce jsem s ním nikdy žádný vztah neměl. Když jsem v 17 postoupil do prvního týmu, prvního pozdravu jsem se od něj dočkal až po několika týdnech. Nemyslím si, že se ke mně choval jako správný kapitán. Nejhorší to bylo po odchodu Marcelina (bývalý trenér, který byl na začátku sezóny vyhozen), já a Kangin (Lee) jsme byli v šatně označeni za viníky a několik týdnů s námi nikdo nemluvil."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace