Finále Copy nabídne madridské derby

Cristiano Ronaldo vstřelil dvě branky (© marca.es)

Až nečekaně snadno postoupil Real Madrid do finále Copa del Rey, když v odvetě semifinále vyhrál na půdě Barcelony 3-1. S přehledem postoupilo také Atlético Madrid.

Barcelona - Real Madrid 1-3 (89. Jordi Alba - 13. (pen.) a 57. Cristiano Ronaldo, 68. Varane), první zápas 1-1, postupuje Real Madrid

Lépe vstoupili do zápasu domácí, Lionel Messi už ve druhé minutě pálil po akci Pedra těsně mimo. O deset minut později předvedli první nebezpečnou akci hosté. Cristiano Ronaldo obehrál Piquého, jenž ho poslal k zemi. Sám Portugalec nařízený pokutový kop s přehledem proměnil.

Další ránu Cristiana Ronalda Pinto zneškodnil, na opačném konci hřiště střílel Lionel Messi z přímého kopu těsně vedle. A když Undiano Mallenco nevyslyšel žádosti domácích o odpískání pokutového kopu po zákroku na Pedra, do kabin se šlo za stavu 1-0 pro hostující Real Madrid.

Po změně stran se v první šanci ocitl Coentrão, Pinto byl však pozorný. Barcelona kontrovala střelou Busquetse, kterou zneškodnil Diego López.

V 57. minutě se hosté pustili do rychlého brejku, Di María posadil Puyola, ale nepřekonal Pinta, odražený balón se ovšem dostal ke Cristianu Ronaldovi, proti jehož dorážce už brankář Barcelony neměl šanci. Už na 3-0 pro Real Madrid zvyšoval po rohovém kopu hlavičkující Varane.

Barcelona neměla na zdramatizování vývoje síly a jako by ani sama nevěřila v možný obrat. Alespoň čestné branky se domácí v závěru dočkali, a stála za to. Iniesta perfektně našel Jordi Albu, který z první poslal balón za záda Diega Lópeze.

Real Madrid, na jehož výkonu udělal jedinou kaňku střídající Pepe snahou za rozhodnutého stavu pokopat Busquetse, dokonale využil současné slabší formy Katalánců a zaslouženě slaví postup do finále Copa del Rey.

Sevilla - Atlético 2-2 (39. Jesús Navas, 91. Rakitić - 7. Diego Costa, 29. Falcao), první zápas 1-2, postupuje Atlético 

Atlético potvrdilo, že se v letošní sezóně může ucházet o vyšší cíle než Sevilla, která má stále daleko do týmu, který byl před několika lety postrachem Evropy.

Už v šesté minutě prokázal skvělou formu Diego Costa, když se zbavil obránce a přesnou přízemní střelou z hranice velkého vápna otevřel skóre. Sevilla měla první šanci po dvaceti minutách, Medel však z malého obdélník hlavičkoval těsně vedle.

Po půlhodině se Atléticu povedl rychlý brejk, Diego Costa potáhl balón a přesným centrem našel Radamela Falcaa, proti jehož prudké ráně z první neměl Beto nárok. Ještě do poločasu vykřesal pro Sevillu jiskřičku naděje parádní technickou střelou, která zapadla do sítě od tyče, Jesús Navas. Rakitić následně hlavičkoval z dobré pozice mimo.

První minuty druhého poločasu byly otevřené, Diego Costa měl dobrou příležitost, avšak nemířil přesně. Na druhé straně zasáhl Courtois proti střele Manu del Morala. Další v řadě neuspěl Negredo.

S blížícím se koncem přibývalo strkanic a tvrdých zákroků. Gary Medel byl po dvou žlutých kartách během chvíle vyloučen. Sevilla i v oslabení dokázal vstřelit vyrovnájící branku Rakitićem, na postupu Los Colchoneros do finále, kde se střetnou v derby s Realem Madrid, to ale nic nezměnilo. Poslední akcí v utkání byla červená karta pro Kondogbiu, stejně jako v Medelově případě samozřejmě za zákrok na Diega Costu, který byl i tentokrát u všeho podstatného.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace