Garitano vyzdvihl Adurize: Zažil jsem jen málo takových hráčů

Aritz Aduriz (© marca.es)

První zápas, první gól, první silný příběh. Ligový ročník začal triumfem Athleticu nad Barcelonou, který Baskům vystřelil krásnou brankou Aritz Aduriz.

Osmatřicetiletý útočník byl v tu chvíli na hřišti jen pár desítek vteřin, v předposlední minutě se akrobaticky položil do centrovaného míče a rozhodl o výsledku. Fanoušci skandovali jeho jméno, stejně tak spoluhráči v šatně, ještě předtím si ale z Adurize vystřelili. Když totiž vysmátý Aduriz jako poslední přišel do kabiny, narazil na naprosté ticho a tým vstup hvězdy zápasu naoko ignoroval. Až poté začala oslava.

"Podpora fanoušků byla úžasná. Je emotivní, když vás neustále povzbuzují. Máme radost, že jsme je dokázali potěšit. Fotbal je krásný právě díky takovým momentům. Barcelona je nejlepší a sehrát s ní vyrovnaný zápas, to je velmi těžké. Nakonec jsme se dočkali prémie," řekl Aduriz, jenž před několika dny oznámil, že letošní sezóna bude jeho poslední. "Všechno má svůj začátek i konec. Stále mám motivaci. Vždyť jenom dát gól na San Mamés, to je dostatečná motivace. Takové rozhodnutí se nedělá snadno, ale věřím, že ještě mohu být platným hráčem. Dnes se mi to snad povedlo."

Fotbalistovi, který se stal šestým nejstarším střelcem v historii La Ligy, se poklonil i trenér Athleticu Gaizka Garitano: "Byl to skvělý gól. I když mu je 38, je jedinečný. Kdybych ho nasadil na deset minut místo pěti, vstřelí dva góly. Schopnost zakončovat neztratí ani ve čtyřiceti. Je to soutěživá bestie, na tréninky chodí první a odchází jako poslední. Během kariéry jsem zažil nebo trénoval jen málo takových hráčů."

Podívejte se, jak si spoluhráči vystřelili z Adurize:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace