Getafe a Sevilla v Evropské lize postupují, Espanyol i přes výhru končí

Radost hráčů Getafe (© marca.es)

V Evropské lize jdou dál dva ze tří španělských týmů. Getafe a Sevilla se mohou těšit na los osmifinále, Espanyol naopak i přes výhru nad Wolves soutěž opouští.

Espanyol - Wolverhampton Wanderers 3-2 (16., 57. a 91. Calleri - 22. Traoré, 79. Doherty); první zápas 0-4, postupuje Wolverhampton Wanderers

Espanyol se rozloučil s Evropskou ligou vítězstvím, Wolves přestřílel díky hattricku Calleriho 3-2.

Přesné zakončení z malého vápna, proměněná penalta a hlavička z nastaveného času. To byl příspěvek hrdiny dne Calleriho, který tak pokaždé našel odpověď na góly hostujících Traorého a Dohertyho.

Po debaklu v Anglii už šlo Espanyolu pouze o čest, test morálky zvládl dobře, což může přenést i do ligy, kde bojuje o přežití.

Sestava Espanyolu: Prieto; Víctor Gómez, Calero, Naldo, Pedrosa; Melendo (75. Pipa), Víctor Sánchez  (62. Lozano), David López, Darder (67. Wu Lei); Vargas a Calleri.

Sevilla - Cluj 0-0; první zápas 1-1, postupuje Sevilla

Až příliš práce a nervů stál Sevillu přes rumunskou Cluj, a to po dvou remízách na základě branky vstřelené na hřišti soupeře.

Pokud chtějí Andalusané navázat na úspěšnou éru v soutěži, budou se muset hodně zlepšit. Dnes totiž hrozili takřka výhradně jen po standardních situacích, navíc se špatnou koncovkou.

Šokem byl inkasovaný gól v 87. minutě po kiksu Bona, Sevillu však zachránil verdikt VARu, který našel v akci ruku Traorého. Úlevu přineslo až vyloučení Bordeiana v nastaveném čase, které definitivně rozhodlo vydřeném postupu favorita. Tudy ale cesta nevede.

Sestava Sevilly: Bono; Jesús Navas (75. En-Nesyri), Diego Carlos, Koundé, Reguilón; Joan Jordán (57. Banega), Gudelj, Fernando; Suso (67. Nolito), Ocampos a De Jong.

Ajax Amsterdam - Getafe 2-1 (10. Danilo, 63. Oliveira (vl.) - 5. Mata); první zápas 0-2, postupuje Getafe

Getafe sice na hřišti Ajaxu padlo 1-2, v kombinaci s výhrou 2-0 z úvodního duelu to přesto pro Azulones znamená přesun do osmifinále.

Už v páté minutě skóroval Mata, Ajax v tu chvíli potřeboval vsítit čtyři branky. Ta první Danila sice přišla bleskově, ale poté se dařilo hostům držet esa nizozemská celku na uzdě.

Až po hodině si Oliveira srazil míč do vlastní branky, k většímu zdramatizování dvojzápasu chyběla Ajaxu větší přesnost v konečné fázi. Domácí navíc třikrát zachránila branková konstrukce, cenný postup slaví Getafe.

Sestava Getafe: Soria; Damián Suárez, Dakonam, Etxeita, Oliveira; Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella (94. Kenedy); Mata (91. Timor) a Deyverson (70. Jorge Molina).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace