Getafe do Milána neodletí, zrušena byla také cesta AS Řím do Sevilly

Ángel Torres (© as.com)

Prezident Getafe Ángel Torres uvedl, že klub neodcestuje do Milána, kde by se měl ve čtvrtek střetnout s Interem v rámci osmifinále Evropské ligy. Zřejmě se neodehraje ani zápas Sevilla - AS Řím.

Důvodem jsou obavy z koronaviru. Italské město patří mezi vůbec nejpostiženější a první muž Getafe nechce riskovat zdraví fotbalistů, přestože si je vědom možnosti kontumace. "Požádali jsme UEFA, aby našla jinou možnost, než hrát v Miláně. Nechceme cestovat do ohniska koronaviru, nemáme tu potřebu. Požádali jsme o pomoc také Španělský fotbalový svaz, aby trval na odložení zápasu. Pokud kvůli tomu dvojzápas prohrajeme, nedá se nic dělat. Nebudu tím, kdo bude podstupovat toto riziko. Utkání proti Interu Milán je pro nás důležité, ale pokud to nepůjde jinak... Za současných podmínek nemůžeme do Milána letět. Mám strach, že by se naši hráči nakazili," uvedl Torres.

Utkání se má z preventivních důvodů konat bez fanoušků, po slovech Ángela Torrese je ale jeho osud nejistý. Getafe navrhuje jeho odložení nebo přesunutí do jiné oblasti. Stejný osud podle všeho potká i další střetnutí španělského celku v Evropské lize, a to Sevlly. Let AS Řím do Portugalska, odkud měl italský celek cestovat do Andalusie autobusem, byl totiž zrušen.

V nejbližších hodinách by mělo ohledně osudu obou střetnutí padnout rozhodnutí.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace