Getafe potvrdilo stoprocentní úspěšnost španělských klubů, v Evropě jich postupuje všech sedm

Getafe slaví postup (© marca.es)

Poslední den základních skupin evropských pohárů potvrdil dobrou formu španělských týmů. Getafe stejně jako zbylých šest zástupců La Ligy dosáhlo postupu. V Evropské lize jdou dál i přes dnešní prohry Espanyol a Sevilla.

Getafe - Krasnodar 3-0 (76. Cabrera, 78. Jorge Molina, 86. Kenedy)

Coliseum se stále neprobouzí a pokračuje ve snění, Getafe si zahraje play-off Evropské ligy. Rozhodla o tom závěrečná čtvrthodina utkání proti Krasnodaru.

V ní Getafe nasázelo soupeři hned tři góly, a to zásluhou Cabrery, Jorge Moliny a Kenedyho. Šlo o logický výsledek snahy domácích, kteří byli po celý zápas lepším týmem.

Lokomotiv potřeboval zvítězit, jenže ve Španělsku nepředvedl vůbec nic. Za celých 90 minut nedokázal výrazně ohrozit branku Getafe, na lepší výsledek proto nemohl pomýšlet. Nejvýraznějším počinem hostů byla červená karta Martynoviche.

Sestava Getafe: David Soria; Damián Suárez, Djené, Cabrera, Nyom; Jason (68. Kenedy), Arambarri (82. Timor), Maksimović, Cucurella; Jaime Mata a Ángel (73. Jorge Molina).

APOEL - Sevilla 1-0 (61. Savić)

Sevilla nedokázala zakončit skupinu se stoprocentní bilancí a na Kypru prohrála s APOELem 0-1.

Vše mohlo být jinak, kdyby Dabbur proměnil pokutový kop, jenže z puntíku zklamal. A tak přišel trest v podobě branky Saviće po rohovém kopu z 61. minuty.

Sevilla už na inkasovaný gól nedokázala zareagovat, její hře chyběla větší plynulost, která pramenila z netradiční sestavy, která tentokrát nepřesvděčila.

Sestava Sevilly: Bono; Pozo, Genaro, Sergi Gómez, Escudero; Joan Jordán (46. Óliver Torres), Gudelj, Rony Lopes; Ocampos, Chicharito (46. Dabbur) a Bryan Gil (68. Mena).

Espanyol - CSKA Moskva 0-1 (84. Vlašić)

Stejným výsledkem prohrál i Espanyol, v jeho případě s ruským týmem CSKA Moskva.

Utkání se do historie ničím zajímavým nezapíše. Ani jednomu celku už o nic nešlo, což se dění na trávníku až příliš odrazilo. Z nudné podívané vybočil jen občasný náznak šace. A jeden gól.

Toho dosáhli hosté pět minut před koncem díky Vlašićovi. Espanyol nevyužil možnost zvednout si sebevědomí před klíčovým ligovým zápasem proti Betisu a v sestavě s mnohými obvyklými náhradníky padl 0-1.

Sestava Espanyolu: Prieto; Javi López, Naldo (86. Calleri), Lluis López; Pedrosa, Piatti (72. Granero), Lozano, Iturraspe, Pipa; Campuzano (46. Wu Lei) a Ferreyra.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace