Gól Muniaina stačil, Athletic bude v Evropě počtvrté v řadě

Athletic slaví postup (© marca.es)

Úkol splněn. Jediný gól stačil Athleticu v odvetě 4. předkola Evropské ligy, aby zdolal Panathinaikos. V kombinaci s výhrou 3-2 z Řecka to pro Basky znamená, že budou v Evropě počtvrté v řadě.

Nebyl to den Aritze Adurize. Jednou orazítkoval břevno, sám před gólmanem pálil nad... Ovšem chvíle nestárnoucího útočník vždy přijde, neboť jí jde jako správný a odhodlaný Lví král naproti. Skvělé zpracování dlouhého nákopu na prsou, ideální přihrávka mezi obránci na Susaetu, který už jen přistrčil Muniainovi a Bart poslal míč do sítě.

Athletic brankou z 22. minuty odmítl jakékoliv drama. Prakticky jedinou šancí hostů byla tyč trefená Chávezem krátce před poločasovým hvizdem. Absence Raúla Garcíi, jenž vypadl ze sestavy nečekaně až před samotným zápasem, neznamenala problém, protože Córdoba, další objev z Lezamy, působil na hřišti velice dobře. Skvělá zpráva pro Zigandu.

Athletic po hladkém postupu bude v Evropě čtvrtým rokem v řadě. Leones? Euroleones!

Sestavy:

Athletic: Iago Herrerín; Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Beñat (74. Mikel Rico), Susaeta (65. Williams), Muniain (80. Aketxe), Córdoba a Aduriz. 

Panathinaikos: Vlachodimos; Johansson, Koutroubis, Kolovetsios, Hult; Cabezas (66. Molins), Zeca, Kourbelis, Lod (66. Altman); Luciano a Chávez (74. Donis).

Branka: 22. Muniain.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace