Griezmann zajistil Atléticu přezimování v Evropě

Griezmann byl hvězdou večera (© marca.es)

Fotbalisté Atletica porazili v předposledním utkání základní skupiny Ligy mistrů AS Řím 2-0 a mají jistotu, že budou pokračovat v evropských pohárech i na jaře. A to minimálně v Evropské lize, Simeoneho výběr má stále naději na postup do vyřazovací části Ligy mistrů, ovšem jen teoretickou.

Hodně se v uplynulých týdnech psalo o slabé výkonnosti Antoina Griezmanna a Francouz na kritiku zareagoval tím nejlepším možným způsobem. Gólem a asistencí se stal hlavním aktérem večera.

Kvůli zranění Juanfrana se musel na poslední chvíli přesunout na pozici pravého beka Thomas a právě přes jeho stranu zkoušelo AS štěstí nejčastěji postřednictvím Perottiho a Kolarova, Thomasovi ale vypomáhal stahující se Koke, což však oslabilo tvorbu hry Atlética. 

Přesto byli domácí aktivnější, za což se dočkali odměny po změně stran, kdy se parádně akrobaticky trefil Griezmann, jenž později přidal asistenci na gól Gameira, to už v době, kdy Římané dohrávali bez vyloučeného Perese. Atlético porazilo AS 2-0 a stále může živit naději na play-off, byť by se musel naplnit nepravděpodobné scénář v posledním kole základních skupin. Pokud se nestane fotbalový zázrak, bude jízda Los Colchoneros kontinentem pokračovat v Evropské lize.

Sestavy:

Atlético: Oblak; Thomas, Giménez, Lucas, Filipe; Saúl, Augusto Fernández (58. Correa), Koke (63. Gabi), Carrasco (67. Gameiro); Torres a Griezmann. 

AS Řím: Alisson; Peres, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini (62. Strootman), Gonalons (78. El Shaarawy), Nainggolanm Gerson (70. Defrel), Džeko a Perotti. 

Branky: 69. Griezmann, 85. Gameiro.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace