Gudelj mluví šesti jazyky. Žil jsem v mnoha zemích, vysvětluje

Nemanja Gudelj s trenérem Lopeteguim (© marca.es)

Nemanja Gudelj v rozhovoru přes sociální síť Instagram prozradil, že mluví šesti jazyky a vysvětlil, proč se stal veganem.

"Jsem vegan. Vegetariáni nejí maso ani ryby, ale mohou pít mléko, jíst vejce a podobně. Veganství je skriktnější. Živím se tak asi šest let. V den zápasu toho například sním méně než obvykle. Každý si musí sám najít dietu, která jeho tělu vyhovuje. Nemohu snídat nic velkého a těžkého, dám si pár skleniček ovocné šťávy. Cítím se díky tomu dobře a mám více energie na trénink," uvedl 28letý srbský fotbalista, jenž se díky kariéře sportovce naučil mluvit několika jazyky.

"Umím jich šest. Žil jsem v mnoha zemích. Narodil jsem se v Srbsku, ale poměrně rychle přišlo stěhování. Když mi byly dva, šel otec do Španělska. Po třech čtyřech letech jsem se naučil španělsky. Nizozemštinu umím, protože jsem v zemi žil dvacet let. Doma mluvíme srbsky. Německy jsem se naučil ve škole, je hodně podobná nizozemštině. Portugalsky jsem se naučil rychle během krátkého působení ve Sportingu. A také hovořím anglicky."

Přestože byl Gudelj spokojený v Číně, když se dozvěděl o zájmu Sevilly, zvolil návrat do Evropy: "Odešel jsem do Číny, abych zkusil něco nového. Nabídka se těžko dala odmítnout. Lidé jsou tam milí. Nikdo se neplete do práce druhým, je to pohodlný život. Navíc s disciplínou, kterou jsem nikdy nezažil. Každý bez otázek dělá, co má. Před přestupem do Číny jsem veděl o zájmu Sevilly a toužil jsem se stál jejím členem. Když jsem do Sevilly přišel, potvrdilo se vše, co se o klubu říká."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace