Hurikán Stuani se z Girony nechystá, chce ji vrátit mezi elitu

Cristhian Stuani (© marca.es)

Cristhian Stuani řádí v Segundě, jako hurikán ničí soupeře s cílem vrátit Gironu zpět do nejvyšší soutěže.

Díky nedělnímu hattricku proti Lugu se uruguayský hrotový útočník posunul na 16 branek v 19 zápasech. To je tempo, kterým by mohl překonat novodobé maximum 33 zásahů (plus další 2 z play-off) Jaime Mate ze sezóny 2017/2018. Rekordní zápis 46 branek Ricarda z ročníku 1956/1957 zřejmě v ohrožení nebude, i tak má ale Stuani na kontě v aktuální sezóně stejně nebo více gólů než tři kluby Segundy a sedm Primery, a to mezi nimi jsou historické celky Deportivo, Málaga, Celta nebo Atlético.

Autor čtyřiceti tref z uplynulých dvou let v La Lize byl v létě k mání, výkupní klauzule 7 milionů eur, na které spadla z původních 20 milionů eur po potvrzení sestupu Girony, působila u tak úspěšného střelce až nemístně. Jenže Stuani všechny nápadníky odmítal a naopak prodloužil v Katalánsku smlouvu do roku 2023, jeho cílem je vybojovat s Gironou návrat mezi elitu. Proto vylučuje i možnost lednového odchodu.

"Ať jsou lidé klidní, protože já jsem tady šťastný. Cítím jejich podporu, je vzájemná. Dokončím sezónu v Gironě, rozhodl jsem se tak, odchod by nedával žádný smysl. Mám jasno, chci s Gironou vybojovat postup do Primery," uvedl 33letý Stuani. Gironě patří páté místo tabulky, které zaručuje přesun do play-off. Na přímý postup ztrácí mužstvo čtyři body.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace