Hvězdná třída. Raúl, Xabi Alonso, Valdés, Xavi či Senna absolvují trenérské zkoušky

Třída plná velkých jmen (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz ve spolupráci s evropskou federací UEFA připravil šestitýdenní trenérský kurz pro bývalé fotbalisty. A účastní se o ho i velká jména.

Raúl González, Víctor Valdés, Marcos Senna, Xabi Alonso, Xavi Hernández, López Rekarte, Júlio Baptista, Albert Riera či Luis García nechybí ve vybrané šestnáctce "studentů" hvězdné třídy, která se během následujícího měsíce a půl bude učit o sportovní etice, vedení klubu, technologiích, sociálních sítích či výživě.

Výsledkem celého snažení bude udělení trenérské licence UEFA B a A, což bývalým hráčům otevře možnost ke koučování mládeže. K rozšíření oprávnění na UEFA Pro Licence, které umožňuje trénování jakéhokoliv týmu bez omezení, už pak zbývá jen krok.

"Je to první krok k začátku trenérské kariéry. Ze strany Španělského fotbalového svazu a UEFA jde o akci, kterou je potřeba ocenit a poděkovat za ní. Během kariéry jsem se setkal s mnoha trenéry a od každého jsem se něco naučil, každý má svůj jedinečný styl," prohlásil Raúl González.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace