I Celta se může pochlubit skvělým útočným triem

Ofenzivní hvězdy Celty slaví vstřelený gól (© marca.es)

Když se řekne útočné trio, většina fanoušků La Ligy si vzpomene na to Barcelony nebo Realu Madrid. I Celta Vigo má však v ofenzivě trojlístek, který se může pochlubit skvělými čísly.

Iago Aspas, Maxi Gómez a Pione Sisto. Zatímco první jmenovaný je ve španělské soutěži již zárukou kvality, zbylé dva Primera División zatím stále objevuje, neboť v ní nezáří dlouho. Společně mají na kontě 24 branek a 15 asistencí, což znamená 72procentní podíl na gólech celého týmu a 45procentní poměr, pokud jde o přihrávky.

Iago Aspas je s 11 přesnými zásahy třetím nejlepším střelcem soutěže, před ním jsou jen barcelonští Messi a Luis Suárez. Třicetiletý útočník prozatím vede pořadí o Trofeo Zarra, které se uděluje elitnímu kanonýrovi španělské národnosti. K tomu přidal 4 asistence, takže se podepsal téměř pod polovinu gólů Celty.

Maxi nezůstává s devíti brankami pozadu, mezi kanonýry La Ligy je sedmý. Navrch nasbíral dvě asistence. Sisto je zejména nahrávačem, v této kategorii je s cifrou 9 v Primeře vůbec nejlepší. Síť rozvlnil čtyřikrát.

Právě útok, čtvrtý nejproduktivnější v lize, dává galicijskému celku naději, že by se mohl ucházet o příčky, které zaručují účast v pohárové Evropě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace